Oppvaskmøte i NFF: Dommersjefen og Edvartsen «skal se fremover»

Den profilerte toppdommeren håper å være tilbake snart.

Svein-Erik Edvartsen er ikke satt opp som dommer i de to første rundene av Eliteserien. Det er usikkert når han er tilbake.
  • Roar Lyngøy

Torsdag ettermiddag sendte NFF ut en pressemelding om den betente striden som har oppstått mellom toppdommer Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

NFF skriver at «Terje Hauge og Svein-Erik Edvartsen har etablert en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder».

Les også

NFF bekrefter konflikt med dommerprofil: Edvartsen er utestengt på ubestemt tid

Edvartsen ble ikke satt opp på de to første serierundene i Eliteserien. Det skyldes «gjensidig manglende tillit». Torsdag formiddag møttes Hauge og Edvartsen til et oppvaskmøte, sammen med leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

– Nå ser vi fremover, samtidig som vi har en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder fremover. Edvartsen er en av våre fremste dommere, han som alle andre må forholde seg til felles regler og retningslinjer, sier dommersjef Hauge i pressemeldingen.

Edvartsen sier dette:

– Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er inneforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg frem til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen.

Det har vært mye støy rundt den profilerte dommeren og dommersjef Terje Hauge i ukene før seriestart.

Les også

Profilert fotballdommer vrakes til serieåpningen

Da Norges Fotballforbund (NFF) offentliggjorde dommeroppsettet til åpningsrunden i Eliteserien, var Edvartsen plutselig vraket uten at så mange skjønte hvorfor. Noen dager etter vrakingen skulle Edvartsen debutere som dommer i VM-kvalifiseringen (dømte kampen mellom Bosnia og Gibraltar).

Fra «totalvurdering» til «manglende tillit»

Først pekte NFF på at det lå en «totalvurdering» bak. Senere innrømmet Nils Fisketjønn, direktør i NFFs konkurranseavdeling, at det var «gjensidig manglende tillit» mellom Edvartsen og dommerseksjonen ledet av Terje Hauge.

Les også

Fastlåst konflikt ryster NFF: Mener dommersjefen bør trekke seg

I en blogg med tittelen «Tillitskrise i Dommer-Norge» konkluderte den tidligere toppdommeren Per Ivar Staberg med følgende:

– Eneste utgangen er at en av partene viker. Les: Fratrer sin stilling. Hvem det blir? Hauge tar sin hatt og går av som dommersjef, skrev Staberg som selv ga seg som toppdommer etter 2014-sesongen.

Terje Hauge er dommersjef i NFF.

Splittet dommergruppe

Terje Hauge overtok som dommersjef i NFF i januar 2015. Da etterfulgte han Rune Pedersen, som etter ti år i jobben ble overført til andre oppgaver i NFF.

Ikke alle har likt forandringene som kom etter skiftet. Etter det Bergens Tidende kjenner til skal det ha vært en splittet dommergruppe, der noen har levd fint med Hauge, mens andre har ment det var for liten takhøyde under dommersjefen. Mange har også ment at Hauge har vært for lite synlig i media.

Svein-Erik Edvartsen selv mente at han ble straffet fordi han hadde klaget på to ting: At han ikke fikk med seg de assistentene han ønsket, og at han måtte ha Terje Hauge som mentor i stedet for Rune Pedersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering