Fotball

Liverpool-stjernen ble nektet å forlate klubben. Nå snakker han om sommerens store overgangssaga.

Philippe Coutinho uttaler seg om Barcelona-overgangen som ikke ble noe av.

Philippe Coutinho og trener Jürgen Klopp under lørdagens Premier League-kamp mellom Liverpool og Burnley.
  • Sindre Trygsland

Lørdag var brasilianeren tilbake i Liverpools startoppstilling da storklubben snublet på hjemmebane mot Burnley. At teknikeren skulle spille for Anfield-klubben igjen var ikke gitt for en måned siden.

Barcelona hadde pekt ut brasilianeren som sitte fremste overgangsmål, etter at Neymar var blitt solgt til Paris Saint-Germain. Ifølge lokalavisen Liverpool Echo gikk storklubben så langt som 118 millioner pund, tilsvarende 1,2 milliarder kroner, for å sikre seg Coutinhos tjenester.

Les også

Ny Liverpool-nedtur: Avsluttet tung uke med skuffende uavgjort

– En komplisert måned

Men Liverpool sto på sitt. For dem var det aldri aktuelt å selge midtbanespilleren. Det ga de klar beskjed om i en uttalelse tidlig i august, og de gikk aldri tilbake på sine ord. Dermed ble brasilianeren værende.

Da det ble klart at Barcelona-overgangen gikk i vasken for Liverpool-stjernen, uttalte landslagskollega Neymar at Coutinho gikk gjennom «en sorgperiode», ifølge TV 2.

Nå, etter å ha spilt sin første Liverpool-kamp fra start denne sesongen, snakker Coutinho ut om denne sommerens hendelser.

– Det var en komplisert måned for meg, men som jeg har sagt, det er en ære å få det tilbudet, men det er også en ære å bære denne drakten. Det jeg kan gjøre nå er å jobbe hardt og vise det på banen, sier Coutinho til ESPN Brasil.

Intervjuet er gjengitt av blant annet britiske Daily Mail.

Philippe Coutinho innrømmer at det har vært en vanskelig måned for ham personlig.

En stor ære med tilbud fra Barcelona

Coutinho var ikke involvert hverken på trening eller i kamp mens overgangsryktene svirret. Ifølge Liverpool-trener Jürgen Klopp skyldtes det en skade, men det er blitt heftig spekulert om brasilianeren nektet å møte opp i et forsøk for å presse gjennom en overgang. Brasilianeren legger ikke skjul på at han ønsket en overgang til den spanske storklubben.

Les også

Tottenham ropte forgjeves på dommeren – snublet på Wembley nok en gang

– Det som skjedde var at jeg fikk et jobbtilbud, og noen ganger i livet blir man interessert og noen ganger ikke. Og som alle vet, så ble jeg i dette tilfellet interessert, og det samme ble familien min, sier han og legger til:

– Det er en stor ære å få et tilbud fra en så stor klubb som det, men det er også en stor ære å være her. Liverpool er en stor klubb på verdensbasis. Nå er jeg her, og jeg vil gi mitt beste, som alltid.

Coutinho var tilbake i Liverpool-drakt onsdag, da de røde spilte uavgjort mot Sevilla i Champions League. Den gangen som innbytter. Lørdag fikk han 79 minutter på banen da Liverpool for tredje gang på rad gikk av banen uten seier.

Hør Tom Nordlie fortelle om da han måtte «flykte» fra 200 medlemmer fra Klanen på trening på Valle:

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Philippe Coutinho
  3. FC Barcelona