Fotball

- Hvis du tror at du fortjener å spille, så bevis det!

Det var Jan Jönsson siste beskjed til spillerne før dagens kamp mot Odd. Den beskjeden har Michael Barrantes fulgt de siste ukene.

MED FRA START: Det meste tyder på at Michael Barrantes spiller fra start mot Odd. En skade, en suspensjon og vraking fra laget har holdt han på benken og tribunen de fire siste kampene. - Michael ser virkelig spillesugen ut nå, sier Jan Jönsson om den offensive midtbanespilleren.
  • Torgrim Bakke

Etter en suspensjon, to kamper på benken og en kamp ute med skade, får Barrantes sjansen igjen fra start mot Odd. Det var første gang siden kampen mot Molde. Costaricaneren hadde et flott innhopp mot Stabæk i forrige hjemmekamp, men ble skadet før forrige helgs oppgjør mot Rosenborg. Nå er han frisk og klar fra start.

— Det har vært vanskelig å ikke starte så mange kamper. Jeg vil spille hver kamp. Og jeg må jo si at jeg har vært litt sint, men jeg respekterer selvfølgelig trenerens beslutninger. Han er sjefen og han bestemmer, sier Barrantes om vrakingen mot Sogndal og Stabæk.

- Blir det sinnet en god motivasjon mot Odd?

Selvfølgelig. Jeg vil ut å gjøre mitt beste for å hjelpe laget til seier, sier Barrantes.

- Hva er forskjellen på dette laget med og uten deg?

— Det er vanskelig å si. Alle fotballspillere er forskjellige. Men når jeg spiller, så spiller kanskje laget litt mer rolig. Jeg liker å ha mye ball. Når jeg ikke spiller blir det mye tempodrevet spill, sier Barrantes.

God respons

Aafk-trener Jan Jönsson liker måten Barrantes har respondert på å bli henvist til benken.

— Jeg liker en viss misnøye, så lenge den er konstruktiv. Du liker ikke å bli satt ut av laget, men trener godt og er konsentrert. Jeg synes Mike har respondert bra på trening etter å ha blitt satt ut av laget, Han har taklet det fint, sier Jönsson.

Må tenke fremover

For AaFK-treneren mener defensiv ærgjerrighet og knallhard jobbing er viktige nøkler mot Odd.

— vi må fortsette å være ærgjerrige i forsvar her hjemme. Vi skal ikke gi bort rom og vi skal være forberedt på mange innlegg. Der er Odd gode. De er gode i boksen og tydelige på hva de vil. Da må vi være tydelige på hva vi skal gjøre, sier Jönsson og fortsetter:

— Og vi må være aggressive og vi må orke å løpe. Det vil sikkert være spillere som går tomme og jeg kommer sikkert til å bruke alle tre byttene, spår treneren. Under gårsdagens trening var Jönsson også svært "fremoverrettet", men mer i bokstavlig form. Gang på gang skrek han "fremover" for å presse spillerne til å spille ballen fram på banen i stedet for den mer trygge støttepasningen. Den mentaliteten skulle bankes inn i hodet på spillerne før dagens kamp.

— Kan vi spille fremover, så skal vi det! Og da får du tvinge deg selv til å tenke sånn på trening. Spesielt Akeem fikk den beskjeden i dag. Må du, så spiller du støtte, men man må ikke glemme å tenke fremover, fastslår AaFK-treneren. Han brukte også fredagens økt til å gå igjennom forskjellige spillsituasjoner og terpe laget på hvordan et godt kollektivt Odd-lag vil spille.

— Odd gjør sine ting veldig bra. De er veldig trofaste mot sitt spill. Da må vi vite om det og ta de nødvendige hensyn der. Men vi er mest opptatt av oss selv. Vi skal ha klare bilder på hva vi skal gjøre i vårt forsvarsspill, men vi skal ikke se oss blinde på det. Dette blir en kamp hvor vi og kommer til å ha mye spill, understreker Jönsson.

Følg kampen direkte og chat med vår medarbeider

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Odds BK