Fotball

Stabæk sjokkerte med utrolig comeback. Så reddet Kamara Molde-poeng.

Dramatisk toppkamp på 16. mai.

 • NTB

MOLDE-STABÆK 3-3

Stabæk snudde 0-2 til 3-2, men måtte se en ny overraskende seier glippe på tampen av eliteseriekampen mot Molde lørdag. Oppgjøret endte 3-3. — Det var skuffende å ikke ta tre poeng i dag, men Stabæk er et godt lag, all ære til dem, sier Ola Kamara til CMore.

Ola Kamara utlignet til 3-3 for Molde på 16. mai. Her fra kampen mot Bodø/Glimt tidligere denne sesongen.

Det var nettopp Kamara som reddet Molde-poenget like før slutt.

Rekord-Sayouba

Kampen i Molde ble innledet med en eliteserierekord.

Stabæk-keeper Mande Sayouba hadde holdt nullen i 555 minutter før møtet med den regjerende ligamesteren. I 2012 holdt Kenneth Udjus nullen i 558 minutter, hvilket var toppserierekord før lørdagens kamp.

Sayouba hadde ingen problemer med å sikre seg rekorden, men Stabæk-keeperen fikk etter hvert nok å henge fingrene i. Etter en åpning med et par brukbare sjanser til begge lag, eksploderte kampen de siste fem minuttene før pause. I sentrum av begivenhetene sto banens yngstemann, Sander Svendsen.

Svendsen-dobbel

Moldes 17-årige spisstalent lot seg ikke be to ganger da Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg rotet i eget forsvar etter 35 minutters spill. Svendsen snappet ballen og sendte hjemmelaget i ledelsen. Samtidig sørget han for at Stabæks periode uten baklengs stoppet på 588 minutter. Det er den nye eliteserierekorden.

Adama Diomandé herjet for Stabæk på Aker Stadion.

– Det var litt klabb og babb bak der. Dermed var det bare å ta med seg ballen og banke den i mål. Jeg har ingenting imot at Stabæk endelig fikk et baklengs, sa målscorer Svendsen til C More om scoringen.Tre minutter etter ledermålet var 17-åringen frampå igjen. Ola Kamara fant Svendsen med en nydelig pasning i bakrom, og alene med keeper gjorde unggutten ingen feil.

Med til historien hører det også at Molde-spissen hadde ytterligere én ball i nettet før pause. Det målet ble imidlertid annullert for offside.

Snudde kampen

Stabæk brukte på sin side ikke lang tid på å skape ny spenning etter 2-0-scoringen. Bare to minutter etter steg toppscorer Adama Diomandé til værs på et hjørnespark og stanget inn reduseringen. Målet var den hjemvendte spissens sjette denne sesongen.

Molde hadde trøbbel på flere dødballer, og etter et kvarter i annen omgang var det balanse i Rosenes By. Midtbanespiller Kamal Issah var på rett sted etter en ny corner og sendte ballen i mål bak Molde-keeper Ethan Horvath. Sistnevnte hadde kommet inn for en skadd Ørjan Nyland bare noen minutter tidligere.

Marerittet skulle raskt fortsette for den amerikanske sisteskansen. Med 20 minutter igjen på spille kontret Stabæk i rakettfart, og pasningen fra Ernest Asante til Adama Diomande var perfekt. Sistnevnte satte inn sitt sjuende mål for sesongen, og plutselig var kampen snudd.

Sekunder etterpå var Diomande nær ved å score igjen, men headingen smalt i stolpen. Stabæk så ut til å ha god kontroll i avslutningen av kampen, men med fire minutter igjen var Ola Kamara på rett sted foran mål. Molde-spissen fikk en enkel jobb med å pirke inn utligningen etter at Vegard Forren slo ballen inn foran mål.

Dermed feirer Stabæk nasjonaldagen som serietoer, to poeng bak ledende Rosenborg. (©NTB)

Les også

 1. Forren: - Stabæk får det tøft

 2. VM-legende hyller Stabæks suksesstrener: - Var som en far

 3. Skullerud: - Jeg har vært sjuk og irritert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Stabæk Fotball