Fotball

Marerittstart ødela da Levanger gikk på bortesmell

Levanger tapte terreng i opprykkskampen med skuffende tap borte mot Åsane.

  • Eivind Hustad Evjen

ÅSANE – LEVANGER: 2–1 (2–0)

Magnus Powell dro til Bergen for å møte Åsane som ennå har til gode å tape hjemme i 1. divisjon i år. Etter en katastrofal start på kampen med to baklengsmål på tolv minutter, klarte ikke nordtrønderne å hente seg inn igjen.

Levanger var heldige at de ikke lå under med mer til pause, men kom seg veldig etter hvilen. Etter en god sluttspurt med redning på streken, kunne de rødhvite snappet med seg ett poeng, men slik ble det ikke.

Levanger lå før dagens runde på kvalifiseringsplass til opprykk, og var avhengig av et resultat for å henge med i toppen. Åsane lå nære nedrykksstreken, men bergenslaget har ennå ikke tapt en hjemmekamp i 1. divisjon i år.

Les også

Det uvanlige valget viser forskjellen mellom Ranheim og konkurrentene: – Vi må snu på hver krone

Grufull start

Det tok ikke lengre enn ni minutter før det smalt for første gang. Åsane ble tildelt frispark 20 meter fra mål, og Joachim Soltvedts frispark gikk rett i muren. Da Levanger ikke fikk klarert, lot ikke Senai Hagos seg be to ganger og skjøt returen i mål bak en forfjamset Julian Faye Lund.

ORANSJE JUBEL: Åsane ledet 2–0 på Myrdal stadion etter kun tolv spilte minutter. Og bedre ble det ikke for Magnus Powells Levanger.

Vondt ble til verre like etterpå. Åsane dro opp en kort cornervariant av hatten, og Soltvedt la inn på hodet til Wollen Steen som stanget inn 2–0 på Myrdal med tolv minutter på klokka.

Sjokkåpningen var et faktum. Levanger slet med å sette preg på kampen, og klarte ikke å svare på Åsanes kirurgiske presisjon. Bortelagets første lille mulighet kom da Robert Stene ble stusset igjennom av Marcus Astvald, men Borger Thomas kom ut og avverget situasjonen.

Spillere i oppvarming etter 20 minutter

Stene var frempå nok en gang like før halvtimen var spilt, men måltyvens avslutning ble vippet over tverrliggeren av Åsanes sisteskanse.

Magnus Powell sendte flere spillere i oppvarming allerede etter 20 minutter, tydelig misfornøyd med laguttaket.

Heller ikke Robert Stenes frisparkfot satt helt i den forsmedelige førsteomgangen. Trønderen scoret flere mål på direkte frispark i Ranheim-trøya, men det luktet ikke dynamitt av frisparket som gikk rett i muren etter 33 minutter.

Les også

Lå under tre ganger – men Ranheim nektet likevel å gi seg

Like før pause fikk Åsane en gedigen mulighet til å øke ledelsen, men en glimrende Julian Faye Lund reddet Soltvedts skudd alene med keeper fra ti meter.

Fem minutter etter hvilen kom Levanger til deres største mulighet. Robert Stene spilte fri unggutten Horenus Taddese på venstresiden som la inn mot bakerste stolpe. Der spilte Jo Sondre Aas ut til Lopez som avsluttet fra 12 meter, men skuddet ble blokkert.

Historiske Robert Stene

På den påfølgende corneren slo Marcus Astvald inn i feltet, og et Levanger-hode var nære ved å sette kula i mål, men den spratt utenfor.

Etter 55 minutter spilte Taddese fri Jo Sondre Aas på venstresiden, trønderen gikk innover i feltet og ble felt. Da dommeren pekte på straffemerket, gikk Robert Stene fram, og veteranen var sikker som banken. 35-åringen satte inn reduseringen og ble med det tidenes mestscorende på nivå to i norsk fotball.

Levanger tok mer og mer over i andreomgang, og var det klart førende laget. Målsniken Stene var frempå igjen like etterpå, men avslutningen fra 18 meter strøk stolpen.

Åsane hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men Geir André Herrem satte ballen utenfor alene med Faye Lund.

Sluttspurten ikke nok

Men så tok Levanger fyr. Etter en ny Astvald-corner skyter Sørmo knallhardt fra tolv meter i retning mål. Der står Åsane-spiller Martin Ueland og stupheader ballen ut fra streken, og nekter Levanger å få den etterlengtede utligningen.

Bent Sørmo ropte desperat på linjedommeren, da han mente at ballen var inne. En god sluttspurt fra nordtrønderne var ikke nok, og dessverre må Magnus Powell og hans menn reise hjem med null poeng i bagasjen. Levanger dyttes dermed ned på sjetteplass, men er fortsatt med i kampen om opprykk.

Les mer om

  1. Levanger
  2. Fotball 1. div
  3. Fotball
  4. Åsane