Fotball

Brann vil ikke tigge om penger til spillerkjøp

— Enkle løsninger er ikke rett for oss nå, sier Brann-sjef Vibeke Johannesen.

Bestemt: Vibeke Johannesen vil ikke gnåle på investorer etter penger til spillerkjøp før sommerens overgangsvindu. Foto: Vegar Valde
  • Anders Pamer
    Anders Pamer

Brann har en anstrengt økonomi. Dette kombinert med lagets skuffende plassering omtrent midt på tabellen i 1. divisjon, har gjort at flere eksperter og fans har satt sin lit til sommerens overgangsvindu som åpner nå i juli.

Men det er ikke sikkert det kommer profilerte gjester inn det vinduet i år.

— Vi må være kreative, som i det forrige overgangsvinduet. Vi må sjonglere litt, og se hvilke løsninger vi finner. Vi har ikke anledning til å kjøpe nye spillere, uten at vi selger eller leier ut andre, sier Vibeke Johannesen.

Les også

Aalesund vil kjøpe Fredrik Haugen

Den vanlige løsningen på dette tilbakevendende problemet, har vært å snakke pent med Trond Mohn og høre om han kunne tenke seg å bidra. Johannesen sier hun har en god dialog med Branns fremste velgjører. Men:

— Han og andre av våre støttespillere er opptatt av at vi viser ansvarlighet i denne situasjonen. Og akkurat nå tror jeg ikke enkle løsninger er det rette for oss, sier klubbens daglige leder.

- Tøffe tak økonomisk

Hun er opptatt av at spillerne som allerede er i klubben skal videreutvikles og at man skal få mer ut av potensialet som allerede er i Lars Arne Nilsens tropp.

Les også

«Hvis ingen i Brann ser det, vil jeg nok en gang påpeke behovet»

— Det er tøffe tak økonomisk. På utgiftssiden har vi vært gjennom en tøff runde med kostnadskutt. Vi ligger litt bak budsjett på inntekter, mest grunnet litt lavere billettsalg. Men det gode salget på 16. mai og til Sogndal-kampen veier opp for mye av dette.

Etter første halvår ligger Brann etter det BT har grunn til å tro an til et mindre underskudd - ikke minst siden klubben valgte å fjerne trenerne Simon Hollyhead og Rikard Norling, og erstatte dem med Lars Arne Nilsen.

Branns utgifter er derimot høye og stabile, utgifter knyttet til arenaen og skyhøye lønnsutgifter gjør det vanskelig å finne flere kostnadskutt midt i sesongen.

Les også

  1. - Klarer vi å identifisere et mannfolk som kan røske opp i dette?

  2. Orlov: - Jeg vil helst spille spiss

  3. «Han var myndig som en tsar»

Les mer om

  1. Fotball 1. div