Henderson ofret ligagull med Celtic for å spille i Rosenborg

Ronny Deilas stortalent trengte én kamp til, men dro til Trondheim i stedet. – Trønderne var herlige, sier Liam Henderson (19).

SCORET: Liam Henderson jubler her for én av sine scoringer i RBK-drakten. Totalt noterte skotten seg for tre Rosenborg-mål.
  • Fredrik Saltbones

I vår ble Liam Henderson (19) rådet av Celtic-manager Ronny Deila til å prøve lykken i Rosenborg og Trondheim. Deila kunne ikke love 19-åringen – som regnes som en av Skottlands aller mest talentfulle spillere – mye spilletid i sesonginnspurten.

Derfor meldte han overgang til RBK i en tre måneders periode.

TILBAKE: Liam Henderson er allerede i gang igjen i Celtic, etter låneoppholdet i Rosenborg.

Men det var riktignok ikke uten offer. I Skottland må man ha spilt ti kamper for å bli regnet som seriemester i den øverste divisjonen. Henderson stoppet på ni.

Les også

Rett fra Rosenborg-benken til Celtics førsteellever

– Jeg misset ligagullmedaljen med én kamp. Det er den sjansen jeg tok. Jeg fikk ikke medaljen, men manageren sier at det kommer til å bli bra sett fra et langsiktig perspektiv. Og jeg er helt enig med sjefen, for jeg lærte masse, sier Liam Henderson, ifølge avisen Daily Record.

– Folkene var herlige

– Det var tre gode måneder. Jeg lærte masse jeg kanskje ikke ville lært hvis jeg var her (hjemme i Skottland). Det var en bra opplevelse, folkene der var herlige, sier 19-åringen.

Nå er unggutten tilbake i Glasgow, og i full gang med oppkjøringen til ny sesong med Celtic.

Les også

- Jeg lager mat med mamma på webkamera

– Jeg har et langsiktig mål om å bli her i Celtic så lenge som mulig. Forhåpentligvis kan jeg kjempe meg inn på laget, sier 19-åringen.

Totalt spilte han 257 minutter i Rosenborg-trøyen, fordelt på ni serie— og to cupkamper. De ni seriekampene gjør at han i hvert fall sitter igjen med et norsk seriegull hvis RBK holder koken ut sesongen.

NY START: Ronny Deila og Celtic lader nå opp til ny sesong.

Vil reise og motta seriegullet– Kanskje jeg drar til Trondheim og ser siste kamp. Ligaen avsluttes i november, så hvis jeg kan dra over dit, så drar jeg, sier han til Daily Record.

Oppholdet i Trondheim var Hendersons første ordentlige møte med de voksenes verden. 19-åringen har bodd hjemme hos mor og far hele livet.

– Å bo alene gjorde at jeg modnet mye mer enn jeg ville gjort her i Glasgow. Jeg lagde mat, vasket leiligheten, alt mulig. Det var tøft, men jeg kom meg gjennom det. Jeg lager mat til mamma hjemme nå, sier Henderson, som nå har flyttet hjem til sin mor og far igjen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk