Fotball

Molde jakter ny trener i utlandet

Men Ole Gunnar Solskjær og Bob Bradley er fortsatt aktuelle navn

Styreleder Øystein Neerland i MFK og direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball er i dialog med flere aktuelle trenere i Norge og utlandet.
 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Etter det Romsdals Budstikke erfarer er det for øyeblikket fire-fem kandidater til trenerjobben i Molde Fotballklubb. Flere utenlandske trenere er aktuelle som Tor Ole Skulleruds etterfølger. Klubben skal være i kontakt med to-tre trenere med bakgrunn både i og utenfor skandinavisk klubbfotball.

Det er ikke kjent hvilke utenlandske navn som står på lista til Molde-ledelsen. Danske aviser har hevdet at en av kandidatene er Kasper Hjulmand, som tok seriemesterskap med Nordsjælland før han dro til Tyskland og fikk sparken i Mainz i februar i år. En utfordring skal være at Hjulmand ikke er enig med klubben om en sluttpakke og derfor ikke er juridisk fri til å signere for ny arbeidsgiver.

Les også

Solskjær er folkets favoritt som ny Molde-trener

Etter det Romsdals Budstikke forstår vurderer MFK også meritterte trenere fra minst én liga utenfor Skandinavia, i tillegg til de to naturlige kandidatene med fersk suksess i Tippeligaen:

Ole Gunnar Solskjær var et opplagt navn på blokka til MFK da det ble besluttet å avskjedige Skullerud. Klubben skal fortsatt være i kontakt med mannen som tok tre titler med MFK fra 2011 til 2013, men det er foreløpig lite som tyder på at 42-åringen er klar for en langsiktig satsing i Molde.

Bod Bradley skal være den eneste treneren i norsk fotball som står på Molde-ledelsens liste. Han skal fremdeles være aktuell, men ifølge VG er det mest sannsynlig at amerikaneren forlenger kontrakten med Stabæk.

Moldes avgjørende kvalifisering til Europa League starter allerede torsdag. Ingenting tyder på at den nye løsninga blir klar i løpet av de nærmeste dagene. Det er derfor sannsynlig at Erling Moes vikariat som hovedtrener fortsetter inntil videre og kanskje ut sesongen.

Les også

 1. Molde-treneren: - Skal bli en trenerkrig på benken

 2. - Sparkingen av Skullerud er bekreftelsen på hvor kald fotballen er

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK