Fotball

Svakt Vålerenga tapte alt på overtid

Trond Olsen fullførte Bodø/Glimts vanvittige snuoperasjon.

Her fortviler Vålerenga-spiss Deshorn Brown etter en misbrukt sjanse. Til slutt vant Bodø/Glimt 2-1.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

VÅLERENGA-BODØ/GLIMT 1-2

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Vålerenga hadde muligheten til å kneppe innpå serieleder Rosenborgs ledelse på toppen av tabellen ettersom trønderne mistet to poeng da storkampen mot Molde på Lerkendal lørdag endte 1-1. Og i tillegg vant både Stabæk og Viking sine kamper denne runden, begge lag rundt Vålerenga på tabellen, så det var mye å spille for da Bodø/Glimt på til landskamparenaen søndag kveld.

− Det er fullstendig fortjent at vi får ris til egen bak. Jeg vil kalle det arroganse som ble straffet, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

Men om Vålerenga-spillerne skjønte det, er i det blå. Mulig skjønte de det, men de klarte ikke å gjøre noe med det i 1. omgang. For de første 45 minuttene på Ullevaal var kalde, trege, nølende, upresise og litt planløse.

Les også

Vålerenga skal ta opp lån på 400 millioner kroner

Browns tre muligheter

Deshorn Brown, hjemmelagets jamaicanske spiss, hadde kampens tre største sjanser i 1. omgang. Etter 19 minutter fikk han et perfekt innlegg fra Daniel Fredheim Holm på bakerste stolpe. Men headingen fra spiss vinkel traff bare reklameskiltene.

Her jubler Daniel Fredheim Holm etter at han satte inn Vålerengas ledermål.

Etter en halvtime fikk han på nytt et innlegg servert. Denne gang fra VIF-kaptein Christian Grindheim. Legget kom rett foran Glimts mål, men Pavel Londak i gjestenes bur fikk forstyrret såpass mye at Brown ikke fikk avsluttet.Og like etter kom nummer tre. Han tverrvendte på 23 meter og dro til. Ballen suste en halvmeter utenfor mål.

Ingen lysglimt

Hva så med gjestene? Null og niks. Vekselsvis ni og ti mann bak ballen. Gjorde det vanskelig for Vålerenga. Fremover på banen skapte Jan Halvor Halvorsens mannskap svært lite.

Ettersom Tromsø tok en meget viktig 2-0-seier over Haugesund tidligere på dagen, og Sandefjord også fikk poeng etter å ha rotet vekk en 2-0-ledelse borte mot Mjøndalen til 2-2, måtte egentlig Glimt også ha poeng. Helst mer enn ett. Men da er det en fordel om man får låne ballen. Det fikk de lite i 1. omgang.

56 sekunder er mer enn nok

Lagene ruslet i garderoben etter en målløs 1. omgang. Da hadde de få som hadde tatt turen til Ullevaal flere ganger ytret sin frustrasjon over det de fikk servert før pause.

Men 56 sekunder etter hvilen satt den endelig for hjemmelaget. Deshorn Brown denne gang i servitørrollen ute til venstre. La ballen tilbake i feltet. Og fra 11 meter satte Daniel Fredheim Holm ballen nådeløst opp i hjørnet. En svært fortjent ledelse til Kjetil Rekdals lag.

Alexander Sørloth utlignet for Bodø/Glimt i andre omgang.

Daniel Fredheim Holms femte scoring for sesongen. Han har også vært en av VIFs beste spillere i den halvdelen av sesongen vi har lagt bak oss. Han spiller også for ny kontrakt. Den nåværende går ut etter sesongen.Etter 54 minutter kunne og burde det stått 2-0. Først dro Ghayas Zahid seg gjennom Glimt-forsvaret som den berømte kniven i varmt smør. Pavel Londak reddet flott. Returen havnet rett i beina på Brown. Men på åpent mål forsvant ballen opp og ut i Oslo-natten. Svakt av Deshorn Brown.

Les også

Her tar Vålerenga-spilleren selfie med Messi på banen

Lekker avslutning og 1-1

Ti minutter etter det igjen, kom plutselig Glimt langt inn på VIFs halvdel. Henrik Furebotn avanserte. Fra 16 meter forsøkte han skuddfoten. Men Michael Langer i hjemmelagets mål reddet greit.

Venstreback Ruben Kristiansen, som ikke har hatt noen god vårsesong i VIF-drakten, holdt på å rote vekk ledelsen da han fant det for godt å prøve et tilbakespill til en presset VIF-keeper et kvarter før slutt. Glimt-spillerne var over Michael Langer som gribber, men det ebbet ut med ingenting. Merkelig involvering av Kristiansen.

Ti minutter før slutt kom den viktige utligningen for gjestene. Alexander Sørloth chippet inn utligningen over VIFs keeper på vei ut. En lekker touch av unggutten som er på utlån fra Rosenborg.

Samtidig en iskald bøtte med vann nedover nakken på VIF-spillerne.

Men det skulle komme mer. På overtid klarte ikke hjemmelaget å klarere ballen. I stedet havnet den hos Sørloth. Han vendte og vred, før til slutt Trond Olsen fikk spasere inn fra kloss hold og banke inn 1-2. En vanvittig snuoperasjon av Glimt. Og minst like sjokkerende svakt av Vålerenga.

Dermed tapte Vålerenga terreng i medaljekampen. Det var det ingen på Ullevaal som var fornøyde med.

Les også

 1. Rekdal: - Dommerne må skjerpe seg

 2. Rekdal freste, Molde sløste og RBK kan glise

 3. Sutrekoppen Rekdal og de jævla kjepphøye østlendingene

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Bodø/Glimt