Tettey fikk kapteinsbindet: - Jeg trodde de tullet med meg

Måtte kalles inn på trenerens kontor da den overraskende beskjeden kom.

HAR EN DRØM: Alexander Tettey vil gjerne slå Ungarn og komme til EM med Norge.
  • 100% Sport

Alexander Tettey fikk låne kapteinsbindet i Norwich i helgen, men trønderen har ingen ambisjoner om å bli kaptein også for Norge.

— Nei, det har jeg ikke. Jeg har ikke sett for meg det. Det ligger ikke i hodet mitt. Det er ferdig punktum, ikke noe mer å snakke om, sier Tettey.

Men 29-åringen er mektig stolt etter at han i helgen ledet Norwich til 1-0-seier mot Swansea i Premier League. Han fikk kapteinsbindet i Russell Martins fravær.

— Det er et av mine største øyeblikk. At du i tillegg får gjøre det i utlandet og i Premier League gjør meg veldig stolt, sier Tettey til NTB.

Les også

Kaptein Tettey ledet Norwich til seier

Kalt inn på kontoret

Han nyter stor tillit på klubblaget, er Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen og har tatt store steg som hærfører på midtbanen.

KAPTEIN: Alexander Tettey ledet Norwich til seier mot Swansea sist helg.

— Først trodde jeg at en av trenerne tullet med meg, for han er litt tullemann. Manageren måtte faktisk kalle meg inn på kontoret. Jeg måtte få det fra ham for at jeg skulle tro på det. Da jeg fikk beskjeden fra sjefen selv, skjønte jeg at det var alvor, sier Tettey.

Ledertype

For Norge er Hertha-spiller Per Ciljan Skjelbred kaptein. Tettey mener det ikke er nødvendig å ha kapteinsbindet på armen for å være en ledertype og innpisker ute på banen.

— I min posisjon er du nødt til å prate utpå der, det sier også manageren til meg. Han sier at jeg må si ifra når lagkameratene mine er i feil posisjon eller ikke gjør jobben sin. Da må du si ifra.

— Jeg gir bare mye av meg selv som spiller, og da er det naturlig at jeg blir oppfattet som en ledertype. Du trenger ikke kapteinsbindet for å åpne munnen din og snakke. Jeg gjør alltid mitt beste, uansett, mener Tettey.

Les også

Disse 11 står i veien for Norges EM-drøm

Utsolgt

Det er utsolgt på Ullevaal før hjemmekampen i dobbeltmøtet med Ungarn — duellen som avgjør om Norge kommer til EM-sluttspillet neste år.

- Hører dere spillerne egentlig hva som blir sagt når publikum er høylytte?

— Beskjedene kommer fram. Avstanden mellom oss er ikke større enn at vi hører hva vi sier til hverandre. Det spørs hvor høylytt publikum er på torsdag, men vi skal klare å snakke med hverandre mot Ungarn også, sier Tettey.

— Jeg ser for meg at vi holder nullen. En kamp vi egentlig må vinne, sier Tettey.

Et godt utgangspunkt hjemme vil gjøre at Per-Mathias Høgmos mannskap ikke trenger å ta de største sjansene i søndagens borteretur i Budapest.

(©NTB)