Skottland: De hvite ermene er verre enn den rosa drakten

Jeg har sagt mye fint om Adidas' nye landslagsdrakter denne høsten. Men Skottland-draktene bommer de nesten totalt med.

Skottlands nye førstedrakt, til venstre, og andredrakt.
  • Eivind Aarre

For Skottlands nye drakter er skuffende svake, rett og slett. Først og fremst fordi grunndesignet er den noe gammeldagse, med de tre stripene på skuldrene, men aller mest på grunn av de hvite ermene på førstedrakten og den skrikende rosa andredrakten.

Marseilles bortedrakt 2010/11.

Førstedrakten: De hvite ermene blir helt feil for meg. Det kan forsvares siden hvitt er en viktig farge i det skotske flagget, men Skottland har i moderne tid alltid spilt med mørkeblå drakter, punktum. Drakten ville blitt løftet med blå ermer, men slik ble det altså ikke.

Bosnias nye andredrakt - med samme rutemønster som i Skottland-drakten.

Mønsteret i fronten kan se ut som et spesiallaget tartan-mønster, men det er det ikke. Faktisk finner en samme rutemønsteret i bortedrakten til Marseille i 2010/11-sesongen, og mønsteret dukker også opp i Bosnias nylig lanserte andredrakt. Det er mye merkelig her — hvorfor et såpass fint mønster som på Marseille-drakten først blir resirkulert fem år senere, og hva som er argumentasjonen for å bruke det samme mønsteret på Bosnias drakt.Andredrakten: Drakten virker svært skjærende i fargen, og den ser ikke ut. Dette oser det ikke akkurat landslag av. Den kommer nok høyt på kåringer i årene framover av styggeste landslagsdrakt. Men Skottland har faktisk hatt en del andredrakter der rosa har hørt med. Så en liten historisk begrunnelse finnes det - men drakten er stygg uansett.

HVA SYNES DU?