Griezmanns feiring tok av på internett. Her er forklaringen på den nye trenden.

Fransk fotballstjerne gjorde som flere andre kjente idrettsutøvere.

Slik feiret Antoine Griezmann sin scoring mot Sporting torsdag kveld.

Atlético Madrid tok et langt steg mot semifinale i Europaligaen da de slo portugisiske Sporting i den spanske hovedstaden torsdag kveld.

Den franske stjernespissen Antoine Griezmann satte inn hovedstadslagets andre mål for kvelden. 27-åringen satte ballen sikkert i mål alene med keeper. Men det var det han gjorde etter målet som kanskje fikk aller mest oppmerksomhet.

Les også

Guardiola hevder han ble tilbudt å hente Manchester United-stjerner

Ble internett-hit

Griezmann danset etter scoringen - og bevegelsene han gjorde fikk det til å koke i sosiale medier. Franskmannen tok nemlig «L-dansen» (L som i loser - det engelske ordet for taper) fra det superpopulære spillet Fortnite.

Se video i vinduet nedenfor (med tillatelse fra Eurosport).

Am I the only who saw Griezmann’s fortnite celebration??😂griezmann doing the fortnite take the L celebration 😂
Antoine Griezmann under sin feiring i torsdagens kamp.

Spillet ble utgitt i 2017 av Epic Games, og konseptet er enkelt: Opptil 100 spillere slippes ned på en øy, og målet er å overleve lengst mulig. Til slutt står det igjen en vinner. På veien mot suksess må man blant annet plukke opp våpen for å være best mulig rustet.

Fortnite er blitt ekstremt populært på kort tid. Spillet har flere millioner brukere og er blitt et aldri så lite internettfenomen. Dermed har det også nådd ut til fotballstjernene.

Les også

Slik spilles første runde i NM

Siste i rekken av idrettspersonligheter

For Antoine Griezmann er ikke den første som velger å feire en scoring på denne måten. Tidligere har blant andre Bayer Leverkusen-spillerne Kai Havertz og Julian Brandt feiret på denne måten. Det har også Cardiff-spiller Callum Paterson.

– Mine to siste mål er fra Play Station-spillet Fortnite, som alle barna spiller om dagen. Så jeg tenkte jeg skulle gi det et forsøk, har han sagt om feiringene ifølge avisen The Sun.

Feiringen har også nådd en rekke andre idretter, som for eksempel baseball, basketball og australsk rugby.

Blant annet har Los Angeles Lakers-spiller Josh Hart brukt Fortnite-inspirerte sko på banen.