Fotball

Liverpools målkonge Mohamed Salah tangerte rekorden til Cristiano Ronaldo og Robin van Persie

Ble matchvinner - og roses av TV 2-ekspert.

Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah og Robin van Persie deler nå en Premier League-rekord.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

CRYSTAL PALACE-LIVERPOOL 1–2

Mohamed Salah fortsatt sin vidunderlige debutsesong i Liverpool lørdag. Salah scoret det avgjørende 2–1-målet i bortekampen mot Crystal Palace.

Da har Salah scoret i 21 forskjelige Premier League-kamper i én og samme sesong. Det har kun Cristiano Ronaldo og Robin van Persie - begge for Manchester United - gjort før ham.

– Han har vokst enormt i løpet av denne sesongen. Se den roen han spiller med, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Les også

Zlatans oppførsel på første dag i USA provoserer: – Barnslig

Ikke Salahs beste kamp

Med vinnermålet noterte Salah seg for sin 29. ligascoring. Alan Shearer og Andy Cole har rekorden for antall mål i én Premier League-sesong - med 34.

Liverpools scoringsmaskin har en god mulighet til å slå rekorden. Han har seks kamper igjen å gjøre det på.

I lørdagens oppgjør hadde ikke Salah vært spesielt synlig - før det 84. minutt. Da la ned en ball fra Andy Robertson og plasserte den i nettmaskene.

Her scorer Mohamed Salah Liverpools vinnermål mot Crystal Palace.

Tidligere i kampen utlignet Sadio Mané til 1-1 for gjestene tidlig i annen omgang, mens Luka Milivojevic hadde gitt Palace 1-0 fra straffemerket etter 13 minutter.

Crystal Palace spilte en god kamp, men atter en gang røk Roy Hodgsons menn for et topplag med ett fattig mål. I forrige hjemmekamp rotet Palace bort 2-0 til 2-3 mot Manchester United.

– Det er vanlig at vi må kjempe hardt her, spesielt etter en tøff start, men det gjør det ekstra godt å få en slik avslutning. Vi vant fortjent, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Zaha sentral

Med en toneangivende Wilfried Zaha fikk Palace en lysende start på oppgjøret. Etter ni minutter tok den fotrappe kantspilleren ned en strålende ball fra Yohan Cabaye og fyrte løs. Kun en kanonredning fra Loris Karius nektet vertene å ta ledelsen.

To minutter senere var Zaha frampå igjen da han prøvde å lobbe over en utrusende Karius. Han rakk å avslutte, men ble rett etterpå meid ned av Liverpools sisteskanse. Dommer Neil Swarbrick var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Wilfried Zaha herjet med Liverpool-forsvaret til tider. Men til slutt måtte han fortvile over misbrukte Crystal Palace-sjanser.

Luka Milivojevic sendte Karius feil vei og dunket sikkert inn 1-0. Det var serberens sjuende straffescoring for Palace denne sesongen.

Ikke uventet dominerte Liverpool banespillet på Selhurst Park. Likevel slet gjestene lenge med å skape farlige sjanser fra åpent spill. Mané hadde en ball i nettmaskene etter en drøy halvtime, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Noen minutter tidligere fikk senegaleseren gult kort for filming. Swarbrick tenkte lenge, men kom til slutt fram til at Mané falt ned for teatralsk i den situasjonen.

– For meg var det straffe. Han gikk ned 0,1 sekund for sent, men det er straffe. Hvordan kan det være filming når det er kontakt? Jeg snakket med dommeren i pausen, sa tyskeren.

Les også

Det hjerteskjærende dramaet førte til regelendring. Men stjernen får fortsatt mareritt: – Jeg skrek og gråt

Svakt av Benteke

Alexander Sørloth sliter for tiden med en overbelastningsskade og måtte stå over møtet med Liverpool. Før kampstart ga han en smakebit på Hodgsons taktikk til TV 2:

– Det handler om å stoppe de tre foran hos Liverpool. De er veldig gode og scorer mye mål. Vi håper å tvinge dem mye ut på venstresiden og hindre at de får vridd spillet, sa trønderen.

Den kamplanen fungerte godt. Først i starten av annen omgang lyktes det Liverpool å sette et press som gjorde Palace-spillerne tydelig ukomfortable. Etter godt småspill satte Mané inn 1-1 etter 49 minutters spill.

Da kjørte Liverpool matchen, men Palace klarte etter hvert å tilrive seg mer av initiativet. Benteke hadde et par enorme sjanser på kort tid, men spissen avsluttet svakt ved begge anledninger.

Med seieren står Liverpool med 66 poeng etter 32 kamper. Merseyside-laget ser ut til å ha kontroll i topp fire-kampen.

Crystal Palace ligger derimot utsatt til. London-laget ligger like over nedrykksstreken med 30 poeng.

(Aftenposten/NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Liverpool FC
 2. Crystal Palace FC
 3. Premier League
 4. Robin van Persie
 5. Cristiano Ronaldo
 6. Alexander Sørloth