Fotball

Det som skjedde sist, oppmuntret Markus Henriksen: – Ikke hverdagskost

Markus Henriksen mener landslaget har tatt store steg.

Markus Henriksen gleder seg til landskampen mot Island.

– Denne samlingen er veldig spennende. Vi møter to land som er VM-klare (Island og Panama) og får dermed bryne oss på lag som er der vi ønsker å være. Island er ganske like oss. De har ikke de beste spillerne, men hvis man jobber sammen som et lag så kan man få til det de har greid, sier trønderen.

– Det blir en artig kamp og en stor test. Det er ekstra artig at vi ledes av Lars Lagerbäck, som gjorde Island til det laget de har blitt. Vi er veldig spillesugne og gleder oss.

Markus Henriksen gjør seg klar til å takle Joshua King under landslagstrening på Island fredag.

Fornøyd med utviklingen

Henriksen uttalte seg under årets første landslagssamling kritisk til det spillerne hadde prestert i det første året med Lagerbäck som sjef, men nå ser bildet langt lysere ut.

– Vi gjorde to veldig gode kamper sist og tok to seirer. Det er ikke hverdagskost slik det har vært for oss de siste årene. Jeg synes vi har tatt store steg. Det har egentlig vært små steg hele tiden under Lagerbäck, men måten vi framsto på og viljen vi viste i de to siste kampene synes jeg det er lenge siden vi har sett, vurderer han.

– Det er viktig å fortsette på samme måte. Det som var er bak oss. Nå må vi fortsette med de nye tingene, så tror jeg det kan bli veldig bra.

  • Har du fått med deg denne reportasjen om hvorfor islandsk fotball lykkes så godt? På Island tok de et politisk grep i barnefotballen. Det har lagt grunnlaget for at landslaget skal til VM.

Utfordring

Henriksen har bak seg også en utfordrende sesong for Hull i engelsk mesterskapsserie. Klubben håpet å ta seg tilbake til Premier League, men måtte i stedet kjempe mot nedrykk til langt ut på våren.

– Målet var å kjempe om en playoffplass, men dessverre mistet vi et par spillere og spilte ikke så bra som vi kunne. Det er knalltøft, og det kan ta tid før man rykker opp. Vi fikk iallfall avsluttet på en bra måte, sier han.

Markus Henriksen mener at Norge har mye å lære av Island, som er motstander i lørdagens landskamp på bortebane.

Han har ett år igjen av kontrakten, men vil ikke si for mye om sine egne tanker om framtiden.

– Jeg er Hull-spiller, og nå er jeg på landslagssamling med fullt fokus på å gjøre det bra for Norge, sier han.

Han har tro på at klubbledelsen mener alvor med sitt snakk om opprykk.

– Ja, men det er en ting å si det, noe annet å gjøre det. Vi må få kjøpt inn noen spillere, for vi har mistet tre stykker allerede, pluss fire-fem utlånsspillere som også reiser. Da sier det seg selv at vi trenger å kjøpe inn noe nytt, sier han.

På høyde

I landslaget er utfordringene andre. Der er spillermateriellet gitt.

– Både Island og vi satser på lagmoral og hardt arbeid. Nå er det riktig å si at det er vi som ligner på Island og ikke omvendt, med tanke på det de har oppnådd. Vi har mye å lære av dem, sier 25-åringen som sammen med Birger Meling er alene om å ha startet alle Norges seks siste landskamper.

– Så vet vi at hvis vi ser på enkeltspillerne deres og hva slags klubber de spiller i, så er vi absolutt på høyde. Hvis vi greier å få like mye ut av det så er det mulighet for at vi også skal få spille i mesterskap, som er det vi ønsker.

Kampene mot Island og Panama blir de siste treningslandskamper på lang tid for Norge, før jakten på sluttspill starter med Nations League i høst og EM-kvalifisering neste år.

(©NTB)

Les mer om

  1. Markus Henriksen