Fotball

- Stabæk-investeringen er en suksess

<p>— Klubben vil bli økonomisk uavhengig av "rike onkler" og "blå" gavmildhet, tror Kjell Chr. Ulrichsen, mannen som har bidratt med 70 millioner kroner til Stabæk.</p>

FORNEBU 20081013Ingebrigt Steen Jensen forteller hele historien om Stabæks ferd mot toppen. Neste år står Stabæks nye stadion klar. Vi møter ham ved Fornebu Arena kl. 12.00. FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN / AFTENPOSTEN Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen

 • Arild Sandven

Hovedinvestoren har fått mye av æren for at Stabæk befinner seg der de er i dag.

63-åringen er også sterkt engasjert både i dagens cupfinale og i sesongene som kommer, med ny arena på Fornebu. Han er gjennom Skogan Gård AS også hovedaksjonær i Stabæk Holding AS, med 30,8 prosent av aksjene.

Ulrichsen er til stede med hele familien på Ullevaal i dag. I forkant av finalen stilte Aftenposten ham spørsmål på e-post, og fikk utfyllende svar:

— Du har betydd mye for Stabæk – hva var målet med å investere i klubben?

— Være med på, målbevisst, å etablere Stabæk i toppsjiktet i Fotball-Norge. Jeg har hele tiden vært klar på at investeringen, som enhver annen investering, måtte gi økonomisk avkastning over tid. Dette mente jeg ikke var mulig med Nadderud som hjemmearena. Vi måtte bygge en ny. Og det vi gjorde vi!

- Er det mulig å tjene penger på norsk fotball for en investor, eller vil pengestøtten alltid ha innslag av «rik onkel» og «gavmildhet» ved seg?

— Over tid, når Stabæk er etablert i toppen, håper og tror jeg at klubben vil bli økonomisk uavhengig av «rike onkler» eller «blå» gavmildhet, men det forutsetter at Telenor Arena på Fornebu blir den økonomiske suksessen vi forutsetter.

- Hva syns du at du har fått igjen for engasjementet i Stabæk?

— Gleden av å se investeringen bli en suksess – så langt! Særlig har klubbens sportslige fremganger gledet og gitt økt trygghetsfølelse for at vi skal nå vårt mål: å etablere Stabæk i toppen og derigjennom bli en klubb som jevnlig spiller i Europa.

- Hvilke konsekvenser kan utviklingen i verdensøkonomien få for toppfotballen i Norge?

— Driften av Stabæk og Telenor Arena (les: norsk elitefotball) vil som all annen næringsvirksomhet bli påvirket av de rammebetingelser man har til enhver tid har. En langvarig og sterk nedgang i verdensøkonomien vil gi dårligere vilkår også for oss, men fotball (og underholdningsbransjen i videste forstand) vil forhåpentligvis ikke bli av de bransjer som blir hardest rammet.

- Må Stabæk satse enda hardere økonomisk neste sesong for å ta flere steg fremover?

— Etableringen i Telenor Arena skal gi Stabæk det økonomiske løft som må til for at vi skal nå toppen, og det er allerede for 2009 lagt opp til at klubben skal «seile på egen kjøl», det vil si det skal ikke være behov for «eksterne» midler. Greier vi i tillegg neste års største mål: gruppespillet i Champions League, er det liten tvil om at klubben vil komme økonomisk styrket ut av 2009-sesongen.

- Hva tror du ny hjemmearena på Fornebu vil bety for klubben?

— Konseptet med innendørs elitefotball spilt i en multi-kombinasjonsarena som Telenor, der det i tillegg til fotball skal arrangeres konserter, messer, utstillinger, kurs/konferanser og annen idrett – vinter som sommer – er ikke prøvet ut tidligere, i hvert fall ikke i Nord-Europa. I klartekst betyr dette at Stabæks fremtid som toppklubb nøye henger sammen med hvor godt vi lykkes i å utvikle Telenor Arena – økonomisk og «kulturelt». Og lykkes det skal vi! Med den nye hjemmearenaen er forutsetningene godt tilrettelagt for at Stabæk skal forbli i toppen av elitefotballen i Norge i lang tid fremover.

PS! Ulrichsens motstykke i Vålerenga, investor Tor Olav Trøim, har takket høflig nei til å la seg intervjue av Aftenposten denne uken.

 1. Les også

  Seks politimenn skal vokte 25.000 mennesker

 2. Les også

  Best - på papiret

 3. Les også

  Lenge leve bohemen

Les mer om

 1. Fotball-NM

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæk takket nei til milliontilbud

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæks styreleder: - Vi blir

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Dette er Stabæks siste håp

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæk mot nytt underskudd

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæk gir ikke opp Telenor Arena

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Må betale tilbake millionhjelp