Fotball

Berntsen har sett Mjøndalen-tapet på video: – Nesten dårligere enn slik jeg opplevde kampen på stadion

Bjarne Berntsen har sett Mjøndalen-kampen på nytt. Dommen fra Viking-treneren er nådeløs.

Det ble en tung kveld på jobben for Viking mot Mjøndalen. Inntrykket ble verre etter at Bjarne Berntsen så kampen på video.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

– Det var nesten dårligere enn slik jeg opplevde den her på stadion, er Berntsens klokkeklare melding.

Viking-spillerne slikket sårene fra kampen kvelden i forveien på onsdagens restitusjonstrening i Jåttåvågen. Sol fra skyfri himmel og vår i luften var en mager trøst. Det var blåmandag midt i uken etter mageplasket mot Mjøndalen.

Mens assistent Bjarte Lunde Aarsheim ledet økten for dem som ikke spilte tirsdag (eller som ikke spilte 90 minutter), satt Morten Jensen på videorommet. Der hadde Berntsen allerede vært. Og etter en delvis søvnløs natt sparte han ikke på konfekten.

Les også

6500 tilskuere kom for å se Viking slå Mjøndalen. Det ble en gedigen nedtur.

Viking-spillerne var tilskuere da Mjøndalen tok ledelsen tirsdag kveld. Her er det Viljar Vevatne, Leo Østigård og Markus Nakkim som ser på.

– Feil på feil

– Vi slapp inn et helt forferdelig mål som startet med at vi hadde utspark. Vi var egentlig i full balanse. Men det var ikke press på ballfører, vi falt ikke av, vi vernet ikke om bakrommet og slapp mannen inn i feltet. Det var feil, på feil, på feil, på feil. Og da vi kom bakpå var vi aldri i nærheten av å utligne, føler jeg, sier Berntsen om 0–1 som Mads Hansen satte i mål allerede etter åtte minutters spill.

Treneren har to punkter som han mener er årsaken til at Viking leverte en skuffende prestasjon foran over 6500 tilskuere.

– Det første er at vi er altfor lite aggressive i presset vårt, det er for dårlig. Vi har nesten ingen gjenvinninger, er altfor langt fra hverandre og blir for «brede». Før kampen hadde vi fokus på tempo, få touch og god bevegelse. Det punktet synes jeg vi strøk mest på. Det ble altfor mye på tvers og bakover, i tillegg sto vi og spilte. Mjøndalen, som etter hvert lå i en 4-5-1-formasjon hadde full kontroll, sier Berntsen.

 1. Les også

  Tripic beklager til Viking-fansen: – Vi må vise at vi er mannfolk

 2. Les også

  «Det så ut som om det var Mjøndalen som spilte hjemmekamp»

 3. Les også

  Skuffet Berntsen varsler endringer

Keeper Amund Wichne fikk ingen god opplevelse mot Mjøndalen.

Etterlyste mannfolk

På mange måter fikk han og laget Kongsvinger-kampen i serieåpningen tilbake midt i fleisen. Der var det Viking som scoret tidlig og dikterte kampen.

– Er det noe som kunne vært gjort annerledes?

– Ja. Vi kunne vært mye tydeligere på å få opp den defensive aggressiviteten. I tillegg var vi for dårlige til å spille oss raskt ut av press.

Etter det tidlige baklengsmålet slet Viking med å skape noen som helst. Og det lille håpet om poeng som levde, forsvant på 0–2 da et frispark i keeperhjørnet suste i mål. Etter kampen etterlyste Zlatko Tripic mannfolk hos de mørkeblå. Berntsen varsler endringer på laget til møtet med Tromsdalen borte på søndag.

– Ut med ungguttene og inn med de eldre mannfolkene?

– Vi har en stor tropp med god konkurranse, så det er alltid mulig å justere noe. Men hva vi eventuelt gjør, vil vise seg. Vi tar ut det laget vi mener er best.

Les mer om

 1. Fotball
 2. OBOS-ligaen
 3. Viking FK