Fotball

Viking herjet på bortebane – tar ferie med god samvittighet

Sjelden har Viking hatt mindre problemer med å vinne en bortekamp.

  • Kristian Oftedal Kvendseth

Strømmen - Viking 1–6

Strømmen borte på kunstgras i 25 grader.

I utgangspunktet høres ikke det ut som plankekjøring til tre poeng for Viking. Spesielt ikke når vi visste at de måtte klare seg uten tre av sine beste spillere i Zlatko Tripic, Julian Ryerson og Leo Østigård i den siste seriekampen før fotballferien.

Men plankekjøring skulle det bli. Veien til tre Viking-poeng har sjelden fremstått enklere.

Kristian Thorstvedts 1–0-scoring etter 24 minutter var særdeles fortjent betaling etter en overbevisende Viking-start der laget styrte banespillet fullstendig fra første minutt.

Les også

12 Viking-spillere er på utgående kontrakt – holdes på pinebenken til høsten

Tommy Høiland mottok ballen feilvendt i feltet og la den til Thorstvedt som enkelt kunne plassere inn Viking-ledelse. På det tidspunktet hadde både Steffen Ernemann og Viljar Vevatne allerede misbrukt muligheter til å bli kampens første målscorer.

2–0 kom etter 35 minutter. Med Strømmen-forsvaret på tidlig sommerferie, kunne Tommy Høiland ta ned ballen i motstanderens felt. Han kunne legge den til rette, se på keeperen, legge den til rette en gang til, og enkelt plassere den lavt i mål uten at noen forsvarere var i nærheten av å stoppe ham.

Det samme gjentok seg da Usman Sale la på til 3–0 etter 42 minutter. Med et Strømmen-lag som for en gangs skyld hadde spillere på offensiv banehalvdel, kontret Viking. Gjennomspillet fant Sale som plasserte 3–0 lavt forbi keeper.

Usman Sale har ikke scoret mange mål for Viking. 3–0-scoringen mot Strømmen var nigerianerens første siden 2016.
Les også

Berisha nærmer seg italiensk storklubb: Så mye kan Viking og EIK tjene på overgangen

Med i opprykkskampen

Med 3–0 til pause var kampen vunnet. Allerede etter halvspilt kamp kunne Viking begynne å oppsummere vårsesongen. Når 1. divisjon nå tar tre uker ferie, er det med et Viking-lag som har bra heng på opprykk.

Bak stabile og sterke Aalesund, kjemper flere lag om å gripe den andre plassen som gir direkte opprykk. Deriblant Viking.

Tidvis har det spillemessig stemt bra for Viking i vår. Det har ikke sett så ille ut. Laget har til og med spilt fin fotball i perioder. Resultatmessig har Viking levert til godkjent, selv om spillet ikke alltid har vært like overbevisende. Noen ganger har det sett tilfeldig ut. Tidvis har det sett ut som Viking er avhengige av at enkeltspillere gjør ting pån egenhånd.

I så måte var den siste kampen før ferien en fin opptur. Så får vi heller konsentrere oss om å skryte av Viking enn å kritisere motstander Strømmen som hadde slitt med å slå noe lag på noe nivå med den kvaliteten og innsatsen de la ned mot Viking.

Thorstvedt sørget for mer Viking-jubel

I minuttene etter pause så det en kort periode ut som hjemmelaget hadde bestemt seg for å skjerpe seg. Et stolpeskudd og noen småsjanser sørget for pulsen steg noen hakk på Viking-benken, men nærmere enn det kom aldri Strømmen.

For dette var Vikings dag. Kristian Thorstvedt ble tomålsscorer da han enkelt styrte inn 4–0 etter et godt innlegg fra Fredrik Torsteinbø etter 62 minutter. Derfra og inn handlet det meste om å spasere seg til ferie for et Viking-lag som fortsatte å ha god kontroll på kampen.

Strømmens Sindre Mauritz-Hansen reduserte riktignok til 1–4 med et fint skudd fra 17 meter, men bare minutter senere ble André Danielsen stoppet på ulovlig vis i 16-meteren. Det resulterte i straffespark som Tommy Høiland elegant satte i mål.

På overtid gjentok historien seg. Nok en gang ble en Viking-spiller stoppet ulovlig i 16-meteren. Nok en gang var Tommy Høiland sikker.

6–1-scoringen satte punktum for en flott dag sett med Viking-øyne og gir garantert selvtillit inn i fotballferien.

PS: Vikings neste kamp er hjemmemøtet med Jerv 22. juli.

Les mer om

  1. Julian Ryerson
  2. Zlatko Tripic
  3. Tommy Høiland