Fotball

RBK vil ikke undervurdere Nest-Sotra

— Vi må håndtere det i lik grad som alle andre kamper.

HJEMMEKAMP NESTE: Rosenborg og Yann-Erik de Lanlay tok seg greit av Nardo tidligere denne uken. Nå venter Nest-Sotra i neste runde.
  • Adrian A. Aagesen

LERKENDAL: Fredags formiddag satt det mange spente personer på Brakka på Lerkendal og ventet på cuptrekningen. Deriblant sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

Opp fra bollen kom Rosenborg og Nest-Sotra og det var spikret at trønderne fikk hjemmekamp mot andredivisjonsklubben.

— Det er jo en spennende kamp det. Det er viktig for eliteserielagene å ikke la seg friste til å oppleve lettelse eller skuffelse i forbindelse med trekningen i cupen. Hemmeligheten i slike kamper er å håndtere det i lik grad som alle andre kamper, sier Bjørnebye til adressa.no.

Les også

Stjørdals-Blink møter Sarpsborg i neste runde av cupen

Fokus på eget spill

Han legger vekt på at Rosenborg ønsker å fokusere på seg selv, enn hvem de møter.

— Vi har vært flinke til å håndtere cupkampene som hvilken som helst toppkamp og fortsetter med det. Utgangspunktet vårt er å konsentrere oss om oss selv i større grad enn hvem vi møter, fortsetter han.

Les også

«Skam dere, eliteserielag!»

På glattisen

Hele sju eliteserielag er ute av cupen og det spekuleres i hvilke faktorer som spiller inn til det.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

— Vi prøver å eliminere disse faktorene. Én av de kan være undervurdering av motstanderne og da er man på glattisen med én gang. Fotball har blitt sånn etter hvert at dersom man senker skuldrene litt, skal det ikke mye til før man taper. Man må være hundre prosent på plass, sier den sportslige lederen.Det ble altså hjemmekamp for Rosenborg, noe Bjørnebye er fornøyd med, uten at det skal påvirke kampmentaliteten.

— Det er klart at det ikke er kontroversielt å si at det er fordel å spille hjemme. Det er dog også et annet puslespill her. Jo flere bortekamper man har i cupen, jo større er sannsynligheten for å få hjemmekamp når det begynner å dra seg til i slutten, sier han videre.

LES RBK-BLOGGEN:

Les også

«I fjor var dette et av sesongens store høydepunkt. Nå har det bare blitt en ventekamp.»

Minst tre eliteserielag ryker

Etter den fjerde runden, vil flere eliteserielag ryke ut, uansett hva som skjer. Strømsgodset møter Stabæk, Bodø/Glimt møter Haugesund og Tromsø skal spille mot Odd, dermed vil minst tre eliteserielag forsvinne til den neste runden.

— Da er man på glattisen igjen. Det er en fallgruve å begynne å spekulere i den neste runden. Vi må først komme oss videre etter kampen mot Nest-Sotra, før vi begynner å tenke videre på cupen, avslutter Bjørnebye.

Kampen spilles den 25. mai.

Les også

  1. RBK-kapteinen: - Ble litt ekkelt da Nardo scoret

  2. To uker etter at Harry Redknapp ringte, røk korsbåndet

  3. Slik svarer «Hulk Hogan» på Mourinho-sammenlikningen

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Nest-Sotra