Real Madrid snublet mot reservepreget Villarreal

Forspranget til Barcelona krympet.

Cristiano Ronaldo scoret sitt 30. mål for sesongen i ligaen. Han ble med det den første som har scoret 30 mål eller mer i fem sesongen.
  • 100% Sport

Real Madrid spilte søndag 1-1 mot et Villarreal-lag som gjorde sju endringer for å hvile spillere til semifinalen i den spanske cupen mot Barcelona onsdag.

Serielederen slet med å få tak på et ungt Villarreal-lag som kjempet med hjertet utenpå drakta. I første omgang fikk vertene aldri ballen i nettet, men etter 54 minutter så det ut til å løsne.

Real Madrid fikk straffe, og Cristiano Ronaldo satte enkelt inn sitt 30. seriemål denne sesongen. Han ble med det den første til å score over 30 mål i fem sesonger i La Liga.

Villarreal slo overraskende tilbake senere i omgangen. Gerard Moreno hadde før hvilen en enorm sjanse der han bommet fra fem meter, men da han fikk sjansen fra 18 meter, gjorde han ingen feil og utlignet.

Serielederen var nær ved å komme tilbake, men Sergio Asenjo sto glimrende i målet, selv om han var heldig da han rotet ballen til Jese, som bommet på åpent mål.

Real Madrids poengtap betyr at Barcelona nå er bare to poeng bak.

Sevilla stoppet Atlético

Atlético Madrid tapte også terreng søndag. Tittelforsvareren har fem poeng opp til Barcelona etter uavgjortresultatet mot Sevilla, og avstanden til byrival Real Madrid er sju poeng.

Diego Simeones mannskap hadde ingen enkel oppgave søndag. Sevilla var ubeseiret på eget gress de siste 27 kampene, og heller ikke mot den regjerende seriemesteren ble det tap.

Oppgjøret mot Sevilla var preget ampert spill med ni gule kort, seks av dem til Madrid-klubben. Det var få store sjanser, og dermed endte kampen målløst.

Barcelona er den store vinneren etter helgens runde. Katalanerne slo Granada 3-1 lørdag og er to poeng bak Real Madrid.

Piatti avgjorde for Valencia

To raske mål av Pablo Piatti i 2. omgang ga Valencia 2-0-seier over Real Sociedad. Laget trygget dermed 4.-plassen.

Valencia gikk glipp av europacupspill denne sesongen, men akter ikke å la det gjenta seg. Seks seirer på de sju siste kampene har plassert laget på stø kurs mot mesterligaplass. Med søndagens seier har laget sju poengs luke til femteplasserte Sevilla, og åtte poeng til Villarreal.

Argentinske Piatti skjøt Valencia i ledelse i det 53. minutt og doblet ledelsen tre minutter senere.

Valencia har slitt økonomisk, men det er håp om at den nye eieren, milliardæren Peter Lim fra Singapore, skal rette på det.

Real Sociedad, som trenes av David Moyes, måtte tåle et nytt tap og er bare fem poeng på rett side av nedrykksstreken. (©NTB)