Fotball

TIL-treneren: - Hver kamp er en cupfinale

”Gutan” tar ikke av selv om det ble tre poeng i Ålesund.

Tromsøs trener Steinar Nilsen bytter ut Mikael Ingebrigtsen i eliteseriekampen mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

COLOR LINE STADION: TIL spilte en solid kamp og hentet hjem tre poeng etter scoringer av Mikael Norø Ingebrigtsen og Zdenek Ondrasek mot Aalesund søndag.

Nå kommer kampene tett. Allerede torsdag er det hjemmedyst mot Stabæk.

– Det er på Alfheim og da skal TIL som oftest ha tre poeng. Da kan man i så fall virkelig begynne å se oppover på tabellen, Simen Wangberg?

– Ja, samtidig som vi er veldig ydmyke med tanke på at vi er et nyopprykket lag. Vi skal være i utfordrerposisjon og har ingenting å forsvare i noen kamper, samtidig som vi kan slå alle lagene. Vi akter å være utfordrere, det passer oss fint, svarer TIL-kapteinen.

– Brems litt

Trener Steinar Nilsen tar overhodet ikke av:

– Nå skal vi bremse lite grann. Nå skal vi nytte denne seieren her og glede oss over prestasjonen og så vet vi at vi er et nyopprykket lag som er nødt til alltid å tenke på hva vi skal gjøre enda bedre til neste kamp.

– TIL er alltid best når man er i angrepsposisjon?

– Ja, og det er vi gjennom hele denne sesongen. Vi må gå til hver eneste match som om det er cupfinale. Slik skal det være. Det gjorde vi mot Aalesund og derfor vant vi, svarer Nilsen.

Solid stopperduo

Et viktig grunnlag for seieren ble lagt i de bakre rekker. Simen Wangberg og Magnar Ødegaard ryddet opp i det meste Aalesund hadde å komme med.

Wangberg nikker bekreftende idet vi konstaterer at det er den beste kampen de stopperparet har spilt sammen.

– Det er solid, og det er jo den jobben folk foran oss legger ned som gjør at vi kan spille på den måten vi gjør også. Da er vi solide. Magnar og jeg begynner å lære hverandre å kjenne. Vi har ikke hatt så mange kamper sammen. Samspillet begynner å sitte bedre nå. Det merker vi, og da er det herlig å stå der bak, sier Wangberg.

Lettet kaptein

Og TIL-kapteinen var også en trussel på dødball. Blant annet hadde han en heading i stolpen på et Gjermund Åsen-frispark.

– Jeg tror faktisk jeg hadde to ganske store muligheter. Vi begynner å få i gang de offensive dødballene. Blant annet har Gjermund veldig presise server, så det er egentlig bare å sette hodet på den. Vi har et mål om score noen mål på det, sier Wangberg.

Han innrømmer at han er lettet etter årets første trepoenger.

– Jeg må jo si at jeg er det. Jeg synes vi har hatt litt utur og føler vi har et mye større potensial enn vi har vist. Det var bare et spørsmål om tid før det kom ut. Det gjelder rett og slett å ha tålmodighet og fortsatt ha troen på det vi driver med. Vi kommer til å ta poeng på å være et solid kollektiv, sier Wangberg.

Les også

 1. Nå er AaFK-flaggene på halv stang i Ålesund

 2. Bygutten som er gull verdt for TIL

 3. Er gampefotball løsningen for AaFK?

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Tromsø IL