Fotball

Elyounoussi-dobbel ble for mye for Godset

Molde slo tilbake etter det målløse oppgjøret mot Haugesund

Molde kan feire tre nye poeng med en viktig hjemmeseier mot Strømsgodset.

MOLDE — STRØMSGODSET 3-1 Molde havnet under hjemme mot Strømsgodset like før pause, og vant 3-1 til slutt. Godset-trener David Nielsen var frustrert over å slippe inn mål før halvtid.

Molde klarte ikke å slå Haugesund borte på søndag. Med poengtap mot Strømsgodset kunne moldenserne fort havnet på etterskudd i toppstriden etter at Vålerenga og Rosenborg spiller sine oppgjør torsdag, men med seier henger klubben med.

– Det var godt. Vi kommer dårlig i gang, men så kommer vi oss. Det viser styrke. Føler at vi hadde god kontroll i annen omgang, jeg føler ikke Godset hadde så mye å komme med, sa Elyounoussi til TV 2 etter kampen.

Les også

Godset-treneren: - Vi skal ikke endre noe

– Katastrofalt

Molde-supporterne fryktet nok det verste da vertene kom på hælene fra start av. Drammenserne startet sterkt på fremmed gress, og etter 13 minutter ga det resultater.

Lars-Christopher Vilsvik fikk enkelt gå oppover høyresiden, før backen la inn mot mål. Innlegget traff Peter Kovacs perfekt på foten, som satte inn 1-0. Da våknet Tor Ole Skulleruds mannskap. Martin Linnes la et strålende innlegg til tidligere Strømsgodsetspiss Ola Kamara som utlignet til 1-1, uten å juble til respekt for sin gamle klubb.

Det så ut til å gå mot uavgjort til pause, men rett før dommer Svein Oddvar Moen skulle blåse for pause ble et mislykket skudd fra Kamara til en flott pasning for Elyounoussi. Vingen tuppet inn 2-1.

Mohamed Elyounoussi setter inn 2-1 like før pause.

– De finner en vei gjennom og får et mål rett før pause, og det tar litt luften ut av oss. Den var tung, det var helt katastrofalt. Da må vi ut å satse mer enn hva vi kanskje ønsket, sa Nielsen.

– Beholdt roen

I annen omgang roet tempoet seg. Ingen av lagene kom til de store sjansene, før Godsets Gustav Valsvik bestemte seg for å hjelpe vertene. Midtstopperen lyktes ikke med å få klarert en ball, og dermed endte den opp hos Elyounoussi, som fastsatte sluttresultatet til 3-1 med sin fjerde scoring for sesongen.

– Vi ga bort for mye baller i første omgang, litt uvant mye baller på hjemmebane. Da er det om å gjøre å beholde roen og det gjorde vi. Så malte vi på og jeg synes det var en fortjent seier, sa Skullerud.

Molde ligger etter onsdagens oppgjør på 2.-plass med 10 poeng, som er like mange poeng som Rosenborg og Vålerenga. De spiller sine kamper torsdag. Strømsgodset ligger foreløpig på 10.-plass med fem poeng.

(©NTB)

Les også

  1. Sarpsborg påførte Odd sesongens første tap

  2. Molde-treneren: - Vi har fått for dårlig betalt i de første kampene

  3. «Kjære, jeg har hatt noen på si»

Eliteserien

SVUTMP
1Viking107211971223
2Lillestrøm86201751220
3Molde8512158716
4Bodø/Glimt8431169715
5Strømsgodset94141112-113
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Strømsgodset IF