Fotball

Nordlie serverte pizza til sitt nye kvinnelag: - Aldri fått så mye kjeft

Mener lojaliteten til Avaldsnes-spillerne er større enn hos herrespillerne han har trent.

Tom Nordlie og Avaldsnes var best mot Stabæk, men fikk bare med seg ett poeng vestover. Her fra etter kampen mot Arna-Bjørnar i mars. Foto: NTB SCANPIX

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

NADDERUD STADION (aftenposten.no): «Ikke stå helt oppe i rævva på henne. Ta to steg tilbake!»

Tom Nordlie roper så det runger over et meget glissent stadionanlegg på Nadderud. Den karismatiske treneren har inntatt Toppserien og norsk kvinnefotball.

Lørdag så han sitt Avaldsnes dominere kampen og være det eneste laget som skapte sjanser mot medaljerival Stabæk.

Les også

Midtsjø: - Jeg lærte mye av Tom Nordlie

Dialog med supportere

Men kampen endte 0-0, og luken opp til storfavoritt Lillestrøm er allerede på fem poeng etter fire kamper.

— Hold kjeft a, Keiko, roper en Stabæk-supporter fra høyt oppe på tribunen på den andre siden av banen.

— Ja, det kan du regne med, roper Nordlie tilbake.

— Det var ikke så veldig aktuelt, forklarer han etter kampen.

Alt var sagt med humor. Etter et langt liv som en tidvis kontroversiell trener i norsk toppfotball er han vant til å få høre det fra tribunen. Men han er ikke vant til å kunne kommunisere med de som er på den andre siden av stadion.

Avaldsnes-kaptein Maren Mjelde og Stabæks Catrinhe Dekkerhus er lagvenninner på landslaget. Foto: Morten Olsen, DIGITALSPORT

Et par hundre tilskuereDet er den indre motivasjonen som har gjort at han nå pendler til Karmøy for å trene Avaldsnes, men han må grave litt dypere for å finne den når det er et par hundre på tribunen, i stedet for 15000 som det kan være i Tippeligaen for herrer.

— Men for meg er det på samme måte om jeg skal få en elev på kokkelinjen til å løpe fortere på en test, eller om jeg trener kvinne- eller herrespillere. Utfordringen er å få det beste ut av folkene. Jeg tenker ikke på status eller posisjon, sier han om sin nye jobb.

- Ekstremt lojale

Da han tok over Avaldsnes spurte han spillerne om de ville ha klare tilbakemeldinger eller om de ville bli klappet på skulderen.

Svaret var klart, de ville ha den tydelige Tom.

Derfor oppfører han seg på akkurat samme måte som han ville gjort om han trente et herrelag.

— De er mer lojale. De er så lojale at hvis jeg sier de skal gjøre noe, så gjør de det uansett. Hink over den broen....

Sier Nordlie, uten å fullføre setningen.

Les også

Nordlie vil brøle like høyt til damene

Pizzaservering var ikke særlig populært

Seriøsiteten til spillerne fikk han merke etter en treningskamp i vinter.

— Vi spiste pizza i bussen etter en treningskamp, jeg har aldri fått så mye kjeft før. Gutta hadde jubla for det. Jentene er mye mer bevisste på kosthold og alt, så de er ganske så proffe.

- Så det var ikke populært?

— Nei, det var helt ut. Jeg hadde gleda meg noe veldig, men sånn er det.

Stikk til serieleder Lillestrøm

Lørdag 2. mai kommer Lillestrøm til Karmøy. De gule og svarte står med full pott så langt, og har enda til gode å slippe inn mål.

Nordlie mener LSK er den soleklare favoritten til å vinne serien, men han er ikke med på at løpet er kjørt om Avaldsnes taper og havner åtte poeng bak.

— Alle prater om fyrverkeriet Lillestrøm har fremover på banen, med (Isabelle) Herlovsen og (Lene) Mykjåland. Ja, det er bra, men du ser at de stanger og vinner 1-0 mot Sandviken og Medkila, og 2-0 mot Amazon. Styrken til Lillestrøm er det defensive, de har jo ikke sluppet inn mål, men så har de ikke scoret så mange heller. Vi skal prøve å rokke dem, og jeg tror vi kan ta poeng, sier han.

Hadde sjansene mot Stabæk

Poeng ble det borte mot Stabæk, men bare det ene.

I første omgang var det Toril Hetland Akerhaugen som reddet Stabæk, med en redning på strek og en blokkering på skudd fra Luana Berolucci Paixao. Like før pause hadde også Cecilie Pedersen en stor mulighet, men alene med keeper satte hun ballen utenfor målet til landslagskeeper Ingrid Hjelmseth.

Les også

Fire timer på telefon med Tom Nordlie overbeviste landslagsspissen

Etter 76 minutter hadde Homfridur Magnusdottir en god mulighet for gjestene, men også hun skjøt utenfor.

Avaldsnes-keeper Adrianna Nichole Franch holdt på å ødelegge alt da hun skjøt rett i blokken til innbytter Melissa Wiik, men heldigvis for henne trillet ikke ballen i mål.

Stabæk-kapteinen kaller kampen «et langt innkast»

— Kampen er et langt innkast, føler jeg. Det er to lag som ikke tørr å vinne. Avaldsnes har de største sjansene, men mest takket være oss selv. Hadde det blitt et mål hadde kampen åpnet seg litt mer, men lagene var mer redd for å tape enn for å vinne, oppsummerte Stabæk-kaptein Trine Rønning etter kampen.

Også de blå fra Bærum har allerede fem poeng opp til Lillestrøm. Rønning sier at hun ikke bryr seg om det eller hva Lillestrøm gjør.

— De får holde på med sitt. De vinner bare 1-0 i noen kamper de og. Vi får uansett ikke gjort noe som helst med det, og kan ikke bry oss om vi er fem poeng foran eller bak dem.

 1. Les også

  Avviser mindre ball og bane i norsk kvinnefotball

 2. Les også

  Hun er sivilingeniør for Veritas og verdens beste keeper for Norge

 3. Les også

  Tom Nordlie: - Det løser seg hvis det kommer en annen klubb

Les mer om

 1. Toppserien
 2. Stabæk Fotball Kvinner
 3. Avaldsnes IL