Fotball

Norge/Sverige søker EM

<p>Det norske og svenske fotballforbundet har besluttet å søke om å få arrangere fotball-EM i 2016, bekreftet forbundene torsdag.</p>

logo
  • 100% Sport

Som Aftenposten.no meldte i går, søker Norge og Sverige om å arrangere EM i fellesskap i 2016. Den offisielle bekreftelsen kom på en pressekonferanse i Oslo torsdag.

Norges Fotballforbund (NFF) og Svenska Fotbollförbundet (SVfF) har lekt med tanken om å arrangere EM siden i 2006. Regnestykket skal vise at gevinsten ved å søke og få tildelt arrangementet kan bli svært høy.

– Vi tror vi kan arrangere en virkelig folkefest. Vi skal løfte fotballen både i Norge og Sverige. Vi ønsker å invitere hele Fotball-Europa til et spektakulært mesterskap , sa Norges fotballpresident Sondre Kåfjord på en pressekonferanse torsdag.

– Vi har arrangert mesterskap sammen tidligere. Vi har snakket om dette en stund, og nå er det endelig klart, sa svenskenes fotballpresident Lars-Åke Lagrell.

De to forbundene sendte i fjor representanter til EM i Østerrike og Sveits. Erfaringene derfra økte lysten på et mesterskap i Norge og Sverige.

Siste frist for å melde sin interesse til Det europeiske fotballforbundet (UEFA), er 9. mars. Etter den datoen kan ingen nye nasjoner melde seg på. Selve søknaden skal være levert til UEFA innen februar neste år. Avgjørelsen faller i mai 2010. Turneringen skal i 2016 utvides fra 16 til 24 lag.

– Alt dette gjør at folkefesten utvides, det blir flere nasjoner, flere kamper og nasjonene blir her lenger. Det er entydig positivt, sa NFFs generalsekretær Karen Espelund.

Blant landene som også vurderer å søke om EM i 2016, er Frankrike, Skottland/Irland/Wales, Tyrkia, Hellas, Ungarn/Romania, Russland og Italia.

(©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball