Fotball

Danielsen etter Norge-debuten: - Jeg er stolt

André Danielsen gleder seg over debutantnålen og uavgjort i sin aller første A-landskamp for Norge.

FOR SENT:  André Danielsen, til høyre, klarte ikke å hindre Oleg Shatov å score etter bare tre minutter. Til venstre Håvard Nordtveit.
  • Jan-erik Larsen

ULLEVAAL (aftenbladet): Nydusjet og uten det blå slipset i halsen var det en lettet Viking-spiller som tok turen ut i spillerbussen på Ullevaal lørdag kveld. 29-åringen fikk 72 minutter på nasjonalarenaen før trener Per-Mathias Høgmo valgte å erstatte ham med Moldes Martin Linnes. Men Danielsen fikk ros av sjefen og opplevde også at Anders Konradsen utliknet til 1-1etter at han hadde tatt plass på benken.

  • Les også: Konradsen reddet Norge

— Jeg synes det gikk greit ut ifra at det var et så godt lag som Russland vi møtte. Det var sinnssykt varmt og tungt å spille denne ettermiddagen, men for meg var det uansett en stor opplevelse. Det å marsjere ut på Ullevaal til min aller første landskamp kommer jeg til å huske lenge. Og selv for en 29-åring er det ikke dumt å ha en A-landskamp på CV-en, sier Danielsen til Aftenbladet.

Mistet ballen av syne

Han ergrer seg riktig nok litt over Russlands tidlige ledermål:

Les også

Dette er verdt et forsiktig smil, Høgmo!

— Jone fikk blokkert det første forsøket, og da mistet jeg dessverre ballen av syne. Og jeg hadde fortsatt ikke orientert meg da Oleg Shatov satte den i nettet. Den var litt billig, mener han.Midt i første omgang kunne faktisk «Andy» utliknet for Norge i sin debut. Han tok et godt løp inn i den russiske 16-meteren, og fikk en fin pasning fra Mats Møller Dæhli. Men forsøket ble et strømpetreff som forsvant ut i intet.

— Ballen kom fort på, og jeg fikk ikke helt bestemt meg for om jeg skulle heade eller skyte. Dermed ble det noe midt imellom, forklarer han.

Må holde tale

Senere lørdag kveld må han holde debutanttale på banketten, slik tradisjonen er:

— Men det skal jeg takle. Jeg får bare improvisere og si noen ord. Jeg er nemlig stolt over å ha fått med meg disse opplevelsene, sier Viking-backen.

Jone Samuelsen var mer mellomfornøyd med sine 56 minutter:

Les også

Russland-sjefen om Høgmos Norge: - De prøver å gjøre ting annerledes

— Jeg ble liggende veldig dypt, nesten helt nede hos «Andy» i perioder, og måtte jage ball store deler av tiden. Det koster mye krefter. Derfor var det ikke så mye igjen da jeg ble vinket av banen, sier Samuelsen, som lørdag spilte sin andre A-landskamp. Den første fikk han mot Frankrike i Paris tirsdag.Brede Hangeland måtte kaste inn håndkleet på grunn av smerter i akillessenen. Men han skrøt av både André Danielsen og Jone Samuelsen etterpå:

— Dette ble jo en veldig annerledes kamp enn den mot Frankrike tirsdag, som periodevis gikk i et veldig labert tempo. Men jeg er fornøyd med at vi ikke tapte. Og Jone og André har all ære av sin innsats. Jeg synes begge klarte seg bra, sier kapteinen til Aftenbladet.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball