Fotball

Solbakken-kamp avbrutt etter supporterbråk

Drama i Ukraina for FC København da hjemmesupportere gikk til angrep på bortefansen.

BRÅK: Hooligans sørget for av FC Københavns kamp i Champions League-kvalifiseringen ble avbrutt.
  • Jørgen Tjærnås

FC København, med trener Ståle Solbakken på benken og høyreback Tom Høgli på banen, spilte onsdag Champions League-kvalifisering mot ukrainske Dnipro. Men like etter pause ble kampen avbrutt.

Det skjedde da en rekke hooligans, noen av dem maskerte, gikk til angrep på de fåtallige bortesupporterne. Bortesupporterne forsøkte å stikke av, mens de overtallige pøblene løp etter.

De danske supporterne klatret over gjerdet og kom seg ut på løpebanen, mens sikkerhetsvakter forsøkte å hindre de rundt 50 pøblene i å følge etter.

Ingen alvorlig skadd

TV-bildene viste at den engelske dommeren Andre Marriner tok begge lagene av banen, mens representanter for lagene og for UEFA diskuterte ved sidelinja.

– FC Københavns gruppe av tilreisende supportere ble angrepet av en stor gruppe lokale tilskuere i pausen av kampen mellom Dnipro og FCK i Kiev. Ingen har kommet alvorlig til skade, skrev FCK på sitt nettsted etter hendelsen.

YouTube ligger det en video av opptrinnet.

København beskriver situasjonen som dramatisk på sine nettsider. De danske supporterne måtte rømme fra tribunen og ned på indre bane.

– Gruppen med FCK-supportere måtte forsere gjerdet ned mot banen for å komme i sikkerhet. De nådde, ved hjelp av medlemmer fra FCKs støtteapparat, ned til indre bane, hvor den jagende gruppen ikke kunne komme forbi sikkerhetspersonellet, skriver klubben.

Dialog

Nå gjenstår det å se hva slags etterspill bråket får.

– FCK er naturligvis allerede i dialog med UEFAs representanter på stedet og har stilt krav om at både supportere og resten av delegasjonen blir eskortert bort etter kampen, så sikkerheten kan garanteres, skriver FCK.

Kampen ble spilt i hovedstaden Kiev, ettersom Dnipros hjemmebane i østlige Ukraina ikke er vurdert som trygt under urolighetene i landet.

Stillingen i kampen var 0-0 da den ble avbrutt. Etter et opphold på rundt 15 minutter ble kampen satt igang igjen på Olympiastadion i Kiev, da situasjonen roet seg.

Kampen endte også uten mål. Dermed har FCK et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Danmarks hovedstad neste uke.

Les mer om

  1. Champions League
  2. FK Dnipro Dnipropetrovsk
  3. FC København