Fotball

Da Mikael (19) ble satt ut av laget, sluttet Tromsø å vinne

Sist Mikael Norø Ingebrigtsen fikk starte for Tromsø IL, slo «Gutan» Start 2–1. Siden har det blitt to uavgjort og fire tap i eliteserien.

STARTER MOT MJØNDALEN? Mikael Norø Ingebrigtsen har ikke startet for TIL siden 12. juli. Her er han i en duell med Christian Landu-Landu på Tromsø-treningen.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

ALFHEIM: TIL-trener Bård Flovik kommenterer statistikken slik:

– Vi har vunnet fire kamper i år og kan godt finne noen andre som har vært med på alle de fire kampene vi har vunnet, for å finne gode poenger til å la folk starte. Det viktigste er kvaliteten i treningsuka, hvor god han er og ikke minst hvordan vi ser for oss et kampbilde. Det er åpenbart at Mikael blir sentral for oss og laget, for han er en poengspiller.

Les også

Heigre: - Mulig jeg ikke tar en avgjørelse før etter sesongen

Selv tror Mikael at statistikken er tilfeldig.

– Du har dager der du rett og slett er bedre enn motstanderen, og de gangene jeg ikke har vært på banen, så har vi kanskje ikke helt funnet nettmaskene, sier Ingebrigtsen.

Ekte hat-trick

19-åringen viser i alle fall at formen er i anmarsj. Mandag kveld scoret han ekte hat-trick – tre scoringer på rad fra det 11. til 44. minutt for TIL 2 mot Bossekop.

– Jeg har veldig tro på at Mikael kan bli sentral for oss. Det er åtte kamper igjen, og han har trent godt. Når du er spiss på TIL 2 og dominerer så mye, er det ganske naturlig at du scorer en del mål. Men det er godt gjort å gjøre det likevel, og jeg synes han har hatt bra kvalitet i treningene også. Han er sentral og blir sentral, og derfor tegnet vi en lang avtale med ham, sier Flovik.

Les også

«Flovik-avtalen gir TIL-ledelsen problemer»

Søndag er det en livsviktig kamp for «Gutan» hjemme mot Mjøndalen – tabellnaboen i bunnen i eliteserien.

– Banker Mikael på døra nå?

– Ja, det gjør han jo, svarer Flovik.

– Det svinger

Ingebrigsten har to mål og to assists på 749 minutter i eliteserien, men har altså ikke startet siden seieren mot Start 12. juli.

– Hva er årsaken til at han har vært en del ute av laget?

– Ofte i en sånn alder kan det svinge litt. Han var plaget med litt sykdom i sommer og hadde veldig mye trykk i eksamensperioden. Den kontinuiteten vi hadde sett for oss, var ikke helt så god. Han er 19 år, og det kan svinge litt ennå, men vi er tålmodig og gir ham tid og kvalitet i treningsuka. Vi må på en måte gjøre ham så tålmodig at han skjønner at hver uke er viktig. Det gjør han jo for så vidt, men det har svingt litt, sier Flovik.

Og fortsetter:

– Men ingenting skulle glede meg mer enn at han blir stabil, viktig, kommer med assists og scorer mål både fra start og som innbytter, legger TIL-treneren til.

Flovik svarer slik på om Mjøndalen kan passe bra for Mikael:

– Ja, det kan det fort.

– Liker ikke benken

Mikael selv er klar for å bidra med flere målpoeng:

– Jeg liker å komme til sjanser og vet hvor jeg skal stille meg i det offensive spillet. Selv synes jeg at jeg kommer til mange sjanser og skaper en del, sier angriperen.

– Du var ute av troppen sist. Hvor sugen er det på å starte mot Mjøndalen?

– Jeg har så sinnssykt lyst til å starte og i hvert fall være med i troppen. Du er fotballspiller for en grunn, og det er å spille. Du liker ikke å sitte på benken, for å si det slik. Det er så klart hard konkurranse i laget, og trenerne har bare 11 mann og ta ut av 20 stykker. Det er vanskelig for treneren. Han tar ut det laget han mener er best og det respekterer jeg, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

Les også

Bård Flovik leder TIL ut 2016-sesongen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mjøndalen IF
 3. Tromsø IL
 4. Mikael Ingebrigtsen