- Saken skriker etter at Start og Jerv prater sammen

Daglig leder i Trenerforeningen, Teddy Moen, mener at konflikten om Jerv-trener Steinar Pedersen kan løses med økonomiske virkemidler.

Steinar Pedersen er Jerv-trener og har kontrakt til 2018, men skal være ønsket som ny Start-trener. Her fra kvalikkampen mot nettopp Start på Sør Arena for to uker siden.

— Saken skriker etter at ledelsen i Jerv og Start prater sammen. Jeg ser på saken fra utsiden, men kanskje med litt annerledes øyne, på grunn av mange års erfaring med trenersaker på alle nivåer. For meg virker det som det ikke har vært mye dialog mellom klubbene. Lederne er nødt til å sette seg sammen og snakke med hverandre. Start er nødt til å innse at de er en sentral part i denne saken, sier Moen til Fædrelandsvennen.

- Har du pratet med Steinar Pedersen?

— Nei, i denne konkrete saken har vi ikke det, svarer Moen, som selv var Start-trener på 90-tallet.

Les også

Ekspert tror Pedersen blir Start-trener

Les også

- Det viktigste for oss er at noe skjer fort

Handler om økonomi

Pedersen skal være ønsket i Start og mye tyder på 40-åringen at vil ta over Kristiansandsklubben, men Jerv nekter å frigi sin trener som har kontrakt ut 2018-sesongen. Moen mener at Steinar Pedersen ikke kan løse denne saken selv.

Teddy Moen, daglig leder av Trenerforeningen, mener at Start og Jerv må prate sammen for å løse saken om trener Steinar Pedersen.

— Nåværende arbeidsgiver og påtenkt arbeidsgiver må snakke sammen. Å forvente at treneren selv skal løse opp i sitt kontraktsforhold, er unfair, all den tid Jerv og Starts ledelse er de som sitter med nøklene for en løsning her, mener Moen. - Hva er nøkkelen?

— Det handler om én ting: Økonomi. Alle avtaler kan reforhandles og avsluttes så lenge det er et økonomisk incitament på bordet. Økonomi er og blir sentralt blant alle toppklubber, og det meste kan kjøpes for penger.

Muntlig avtaler

Moen forteller at han ikke vet hvordan dette vil ende.

— Jeg har ikke innsyn i kontraktsforholdene mellom Steinar og Jerv, og har derfor ingen formening om avtalen kan avsluttes før den utgår. Det kan også ha vært gjort muntlige avtaler i tillegg til den skriftlige kontrakten. Derfor er det umulig å svare på ett utfall her. En kontrakt er som regel bindende for begge parter, om ikke det er avtalt særskilte forhold, sier lederen av Trenerforeningen.

- Er disse sakene vanlig?

— Slike saker er det et mindretall av. Den får en ekstra dimensjon siden det er to klubber som holder til i det samme geografiske området som i løpet av noen få år er blitt rivaler på fotballbanen, og endte opp med å spille om retten til eliteserien denne høsten.

Kan bli skadelig

- Hvordan hjelper dere trenere?

— Våre medlemmer kan alltid ringe for å få råd og veiledning. Vi har veldig mange saker, men sjeldent saker der treneren ønsker å forlate en klubb for en annen før kontrakten utløper. Det vanlige er at klubben gjerne ønsker å kvitte seg med treneren før kontrakten utløper, svarer Moen.

Trenerforeningens daglige leder ser helst at Start, Jerv og Steinar Pedersen blir enig så fort som mulig.

— Det må bli en løsning på denne saken. Den kan fort bli skadelig for omdømmet til begge klubber og for Steinar selv. Det er viktig å finne en god løsning, da denne saken kan skape store sår i Sørlandsfotballen i mange år fremover, sier Moen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering