Fotball

«Moa» om ryktene: - Jeg vet at flere spillere er på vei ut

Mohammed Abdellaoue (29) er uønsket i Stuttgart, ifølge tysk avis. Det har ikke hovedpersonen selv fått noen beskjed om fra klubben.

Mohammed Abdellaoue under fotball-landslagets trening på Ullevaal Stadion før avreise til VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia i november 2013.
  • Fredrik Saltbones

For to år siden ble Mohammed Abdellaoue (29) kjøpt av Stuttgart for rundt 30 millioner kroner. Nå hevder den tyske avisen Stuttgarter-Nachrichten at Bundesliga-klubben vil gi bort den norske spissen gratis.

– Jeg har hørt rykter om det der, sier Abdellaoue til Aftenposten.

– Men jeg har ikke snakket med klubben selv. Jeg har fortsatt to i år igjen av kontrakten, og i mitt hode kommer jeg til å fullføre den, sier 29-åringen – før han skyter inn:

– Men man vet aldri hva som skjer. I fotballen skjer ting fort.

Ifølge Stuttgarter-Nachrichten vil Stuttgarts nye manager, Alexander Zorniger, kvitte seg med en rekke spillere – inkludert Mohammed Abdellaoue – før neste sesong starter.

– Jeg vet at flere spillere er på vei ut og andre på vei inn, men de har ikke kommet til meg og snakket om det, forteller «Moa».

Sikker på at interesserte klubber vil dukke opp

Mohammed Abdellaoue måtte gå på krykker etter at han pådro seg en alvorlig kneskade i fjor sommer.

Han tydeliggjør at fokuset nå er på Stuttgarts sesongoppkjøring og at han skal komme i god fotballform igjen. Men han sier også at han er sikker på at det vil komme tilbud fra andre klubber på høyt nivå, hvis det skulle vise seg at hans tjenester ikke lenger er ønsket i Stuttgart.– Men jeg kan ikke si noe før jeg har hørt fra klubben hva de tenker, gjentar 29-åringen – og forteller at agent Stig Lillejord tar seg av eventuelle interesserte klubber.

Vi trenger ikke gå lenger enn tre-fire år tilbake i tid før Abdellaoue var én av tysk bundesligas heteste spisser, for Hannover. Totalt scoret han 29 seriemål i løpet av tre sesonger i Hannover 96. Selv føler Abdellaoue seg sikker på at han fortsatt har det nivået inne.

– Det er det jeg håper på og det jeg har jobbet for helt siden jeg ble skadet. Og jeg vet at jeg har noe å bidra med når jeg i form. Jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake på det nivået, sier 29-åringen.

Vil tilbake til Vålerenga

«Moa» føler han har mer å gi på øverste nivå i Tyskland, og at han vil fortsette å spille på så høyt nivå som overhodet mulig. Men han er samtidig klar på at han ønsker seg tilbake til Norge og spille for Vålerenga en dag.

– Jeg har et veldig godt forhold til Vålerenga. Så VIF vil være et naturlig valg for meg når jeg tenker å komme hjem til Norge. Jeg er oppvokst i Oslo og det er der jeg har familie og venner. Jeg har kontakt med Vålerenga, og jeg har gode venner som spiller i klubben, sier Abdellaoue – og legger til:

MÅLJEGER: I Vålerenga var Mohammed Abdellaoue en suksess. I løpet av 69 kamper og scoret spissen 30 mål. Her takker han fansen etter å ha scoret hat trick mot Start i VIFs 8-1-seier i 2010.

– Men man vet aldri hva som skjer.

Les også

Rekdal: - «Moa» er alltid interessant for Vålerenga

Under fjorårets sesongoppkjøringen med Stuttgart var Abdellaoue uheldig på trening. Han vred kneet, og MR-undersøkelsen viste at han hadde pådratt seg en bruskskade i kneet. Skaden holdt ham utenfor gressmatten i fem måneder.

For fullt tilbake etter skaden

I januar i år startet han endelig å trene for fullt igjen. Nå er kneet helt fint, forteller Moa.

– Det er veldig bra nå. Jeg har trent fullt siden januar, og jeg testet kneet i noen kamper for B-laget og jeg var med i troppen til de siste tre Bundesliga-kampene (uten å få spilletid, journ.anm). For min del er kneet 100 prosent bra, sier Abdellaoue.

Sommeren 2013 ble han hentet til Stuttgart fra Hannover 96 for rundt 30 millioner kroner. Det er var en stor overgang for den tyske klubben, som hadde stor tro på den norske spissen.

STUTTGART-JUBEL: Mohammed Abdellaoue jubler her for scoring mot FSV Mainz 05 i Bundesligaen. Det er hans foreløpig eneste scoring for Stuttgart.

Men 29-åringen slo aldri helt til. I løpet av 12 seriekamper har spissen kun notert seg for én eneste scoring.

Tenker ikke på landslaget

– Jeg kan ikke bare skylde på skader, jeg må ta vare på sjansene også. Gjør man ikke det, presterer man ikke fra dag én, så er veien ut av laget kort, sier spissen.

Abdellaoue ble til tross for flere måneder på sidelinjen tatt ut til å Norges EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia i mars. Han fikk også drøyt ti minutters spilletid da han erstattet Tarik Elyounoussi.

Veien tilbake på landslaget er åpenbart kort for spissen, men selv tenker han ikke på spill for Norge med det første.

– For å være helt ærlig: Det er ikke fokus i det hele tatt. Det er ikke vits å tenke på landslaget når jeg ikke har spilt fotball på et halvt år. Jeg har god dialog med Per-Mathias og de rundt landslaget, men jeg kan ikke forvente å bli tatt ut når jeg ikke har prestert, sier Abdellaoue.

Les også

  1. Hevder Stuttgart vil gi bort «Moa» gratis

  2. Fire nordmenn risikerer nedrykk fra Bundesliga

  3. «Moa» tilbake etter tøft år: - Jeg har et sterkt hode

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Vålerenga Fotball
  3. VfB Stuttgart
  4. Mohammed Abdellaoue