Vilhjálmsson klar for Rosenborg

— Jeg har lenge drømt om å spille for Nordens største klubb, sier 28-åringen.

SKUFFENDE AVSLUTNINGSKAMP: Matthías Vilhjálmsson er klar for Rosenborg og avsluttet karrieren med tap mot Viking fredag kveld.

Matthías Vilhjálmsson er Rosenborgs ferskeste forsterkning. 28-åringen kommer fra Start, hvor han fullførte kampen mot Viking fredag kveld.

Det ble spissens siste opptreden på Sør Arena. Islendingen fikk beskjed fra Start-direktør Even Øgrey Brandsdal om at overgangen var i boks fire timer før kampstart.

— Jeg er utrolig stolt over å bli Rosenborg-spiller. Jeg har lenge drømt om å spille for Nordens største klubb, sier Vilhjálmsson til adressa.no.

— Jeg har fulgt med dem helt siden 90-tallet og de slo AC Milan, forteller islendingen.

Han innrømmer at det har vært vanskelig å styre tankene de siste ukene.

— Det har vært mye styr, og jeg har slitt med å få sove den siste uken. Når jeg hørte om interessen fra Rosenborg ble jeg veldig glad. Jeg ønsker å spille EM med det islandske landslaget, og ser på dette som en god mulighet for å klare det, sier Vilhjálmsson til Fædrelandsvennen.

Start-spissen, med syv mål så langt i år, fikk ikke den avslutningen på karrieren i Kristiansand som han håpet på.

— Det var tungt i dag. Ingen av oss fikk til det vi kan, men jeg har stor tro på guttene videre. Dessverre var det ikke den avslutningen jeg håpet på, forteller Vilhjálmsson.

Les også

Viking knuste Start i Kristiansand

— God økonomisk avtale for Start

— Det er med tungt hjerte vi selger en av våre beste spillere. Men han har vært tydelig overfor oss at han ønsket seg denne utfordringen og vi har valgt å akseptere tilbudet fra RBK. Det blir ikke lett å erstatte Matthías. Han har vært utrolig profesjonell for oss – og en viktig mann i Start-miljøet – både på og utenfor banen, sier Start-direktør Brandsdal.

Han vil ikke fortelle noe om summen, men det er kjent at Start avslo to bud fra Rosenborg på rundt 3,5 million kroner.

— Jeg vil ikke kommentere overgangssummen, men det var en god sum etter en lengre behandlingsprosess med Stig Inge Bjørnebye (Rosenborgs sportslige leder, journ. anm.). Det har vært ryddig og fint underveis, sier Brandsdal til fvn.no.

— Avtalen var så god økonomisk for Start at vi ville ikke stå i veien for Vilhjálmsson. Han har vært en av Tippeligaens beste spisser og har ambisjoner om å spille EM for Island og komme seg til Europa, legger han til.

Før han er spilleklar for Rosenborg, må han gjennomføre en medisinsk test. Start skal nå jobbe med å finne en erstatter.

— Vi jobber med en plan B, men jeg vil ikke kommentere mer enn det, sier Brandsdal.

Les også

Litj-Ivers til Bruttern: - Velg Gytkjær foran Vilhjalmsson

— En meget bra spiss

Vilhjálmsson kom til Start i 2012, og har siden 91 seriekamper og 41 seriemål for IK Start. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er, naturlig nok, glad for overgangen.

— Vi har skaffet oss en meget bra spiss. En veldig god boksspiller og avslutter som jobber hardt. I tillegg har han veldig lyst til å komme til Rosenborg, sier Kåre Ingebrigtsen til rbk.no.

Kontrakten strekker seg ut 2017-sesongen.

— Han er også en veldig fin type som kommer til å gå fint inn i spillergruppa vår, sier RBK-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk