Fotball

- Molde er flaggskipet i norsk fotball

Men Tromsø-trener Steinar Nilsen er overrasket over at Thomas Kind Bendiksen valgte å signere for seriemesteren.

TIL MOLDE: Thomas Kind Bendiksen går fra Tromsø til Molde. Foto: NTB scanpix

  • Kent-Einar Myreng
  • Lars Eidissen
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Thomas Kind Bendiksens kontrakt med TIL utløper ved nyttår, og nå har 25-åringen funnet seg ny klubb fra 1. januar.

Han ble i ettermiddag klar for Molde, og har skrevet under en treårskontrakt. I går var han på medisinsk test i sin nye hjemby.

Les også

Thomas Kind Bendiksen klar for Molde

— Jeg har hatt flere gode samtaler med Tor Ole (Skullerud, Molde-trener red. anm.), og spesielt en jeg hadde rett før jeg dro på ferie gjorde at jeg ble overbevist om at Molde var det rette valget, sier Kind Bendiksen til iTromsø på telefon fra hjembyen Harstad ,der han nå er på juleferie.

Han ser fram til å starte oppkjøringen 12. januar med laget han omtaler som "Norges førende klubblag de siste årene".

— De har bygd seg opp til å være det største flaggskipet i Norge, sier Kind Bendiksen.

BEST: Thomas Kind Bendiksen er best på iTromsøs børs i 2014. Foto: Rune Robertsen

Kind Bendiksen har de siste sesongene fått mye erfaring med europacupspill med TIL. I sommer vil det vente mesterligakvalifisering for laget som vant både cup og serie i 2014. — Jeg har vært så heldig at jeg har fått spille i Europa med TIL og gleder meg til å ta fatt på en kvalik i den beste turneringen i Europa. Det er et naturlig mål at vi prøver å komme oss til gruppespillet, sier Kind Bendiksen.

Ambisjonene for 2015 er store for harstadværingen.

— Å spille for Molde ser jeg på som perfekt for å videreutvikle seg. Jeg var på landslaget for ett år siden, og i 2015 er målet å komme tilbake dit, sier han offensivt.

Kind Bendiksen har i TIL mest vært brukt sentralt på midtbanen, men vil ikke spekulere hvor han skal spille i et Molde-lag med tøff konkurranse på midtbanen.

— Målet er selvsagt å spille fast, men jeg er veldig glad for å spille i en så sterk tropp som Molde har. De vant mye i 2014, men det vil være en enda større prestasjon å få gjøre det to år på rad, sier han.

Får ingenting for Bendiksen

I TIL hadde man gitt opp å forlenge med Kind Bendiksen for flere uker siden. Slik reagerer Steinar Nilsen på dagens nyhet:

— Jeg tenker ikke så veldig mye om det, bortsett fra at jeg er overrasket at han velger Norge og en klubb her. Samtidig er det forståelig i forhold til ufordringene Molde har, med spesielt europacup og kvalik til Champions League, sier TIL-treneren.

TIL får ikke en krone for Bendiksen, ettersom han er Bosman-spiller. Men Nilsen er glad man valgte å beholde midtbanespiilleren i årets sesong.

— Jeg har bare positive opplevelser med Thomas. Vi har hatt et veldig godt og fruktbart samarbeid. Vi har hjulpet Thomas og han har hjulpet klubben. Det er all mulig grunn til å ønske ham lykke til - bortsett fra når han møter oss, sier Nilsen.

Les også

Derfor er ikke Tromsø ferdig med spillerjakten

Han er ikke veldig lei seg for at Bendiksen forlater TIL uten at klubben får en krone.

— Sånn er regelverket. Det er ikke så mye å gjøre med. Det omsettes ikke så mye spillere for penger, så spørsmålet var om det var så mye penger å tjene på det uansett. Dette året, da vi rykket opp, var han veldig viktig for klubben. Det var strategisk riktig å beholde ham i 2014, sier Nilsen.

I sommer kunne itromso.no avsløre at TIL hadde avslått et bud fra Molde.

- Veldig interessert i lang tid

Molde melder også at de har vært "veldig interessert" i midtbanespilleren i lengre tid. iTromsø kjenner til at klubben i over ett år nøye har fulgt den tidligere alderbestemte landslagsspilleren, og at hovedtrener Skullerud har vært på flere kamper med TIL i 2014 for å ta midtbanespilleren i nærmere øyesyn.

— Jeg er strålende fornøyd over å få Thomas Kind Bendiksen til Molde, sier Tor Ole Skullerud. - Dette er en spiller jeg har hatt på aldersbestemte landslaget i 2007, og en spiller som har masse ferdigheter. Ganske enkelt en fantastisk type og en som passer flott inn i det treningsmiljøet vi har i klubben. I Molde vil den treningsvillige Thomas ta nye steg – og samtidig forsterke vårt lag, sier Tor Ole Skullerud til moldefk.no.

Treneren forteller at spilleren kan brukes i mange posisjoner.

— Han er en meget anvendelig spiller. Han kan brukes i hele midtbaneleddet; fra sentral midtbane og på begge kantene, sier Skullerud.

Full TIL-stall

Thomas Kind Bendiksen spilte 50 eliteseriekamper for TIL i 2012 og 2013. På disse scoret han syv mål og leverte fem målgivende pasninger. I årets opprykkssesong for TIL i 1.-divisjon spilte Kind Bendiksen 27 kamper (én som innbytter), scoret seks mål og hadde tre målgivende pasninger.

Etter trippelsigneringen av Gudmund Kongshavn, Christian Landu-Landu og Gjermund Åsen i forrige uke har TIL 20 spillere på proffkontrakt i 2015. Dette antallet inkluderte ikke Bosman-spillerne Kind Bendiksen og Hans Norbye, og TIL-ledelsen slo på daværende tidspunkt fast at stallen for neste år er full, inntil noen eventuelt selges.

Nilsen tror ikke at Norbye blir i TIL, til tross for at høyrebacken ennå ikke har signert for en ny klubb.

— Nei , det tviler jeg meget sterkt på, sier Nilsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Thomas Kind Bendiksen
  3. Molde FK
  4. Tromsø IL