Fotball

Mata sikret Uniteds første seier på en måned

Manchester United fant ikke fram finspillet, men en heldig scoring av Juan Mata var nok til å sikre seier 1-0 over Crystal Palace.

Juan Mata, Robin van Persie og Wayne Rooney feirer spanjolens avgjørende scoring.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Første omgang mellom de to lagene var av den kjedelige sorten på Old Trafford. Verken United eller Palace klarte å skape særlig trøbbel for motstanderens forsvar. Likevel var begge lagene nær scoring.

Gjestene var nærmest da den tidligere United-spissen Fraizer Campbell ut av ingenting kom alene med David de Gea. Angriperen ble stresset og forsøkte å lobbe over spanjolen, men bommet på målet.

– Det er alltid vanskelig å angripe mot lag som kommer her for å forsvare og ikke angripe, sa United-manager Louis van Gaal.

Våknet til liv

I annen omgang våknet Manchester United og tok kontroll på oppgjøret, men Palace sto lenge godt imot.

Vertene kom til sjanser. Blant annet fikk Wayne Rooney skyte upresset fra 20 meter, men han traff like til side for mål. Like etterpå reddet James McArthur en heading fra Marouane Fellaini på streken.

Da det var spilt 63 minutter erstattet Juan Mata belgiske Adnan Januzaj. Det skulle vise seg å være et klokt bytte av Louis van Gaal, for fire minutter senere skjøt spanjolen via en Palace-forsvarer og i mål. Keeper Julian Speroni ble utspilt av retningsforandringen og klarte ikke å avverge målet.

– Jeg tenkte at jeg ville prøve å endre kampen hvis jeg kom inn, og heldigvis gjorde jeg det. Jeg er veldig glad for målet. Det viktigste er at vi vant, sa Mata etter kampen.

Styrte etter scoringen

United fortsatte å styre på gressmatta etter å ha tatt ledelsen og burde scoret flere mål. Mata prøvde seg igjen med sju minutter igjen å spille. Da traff han stolpen, før Robin van Persie fikk muligheten på returen. Han smelte derimot ballen himmelhøyt over fra seks meter.

– Etter målet drepte vi kampen for første gang. Vi gjorde det bra og fortjente å vinne, sa van Gaal.

Norske Brede Hangeland var ikke med i troppen til Crystal Palace etter å ha startet to strake kamper for London-klubben.

– Jeg kan ikke kritisere spillerne i dag, selv om pasningsspillet var dårlig i perioder og vi gjorde noen dårlig beslutninger med ballen, sa Crystal Palace-manager Neil Warnock. (©NTB)

Les også

  1. Engelsk avis: - Moyes i samtaler med spansk klubb

  2. Denne mannen har kostet United 28 millioner kroner per mål

Les mer om

  1. Engelsk fotball