Fotball

Erna Solbergs Brann-skjerf skapte reaksjoner

Stilte med rødt rundt halsen, selv om det var Molde og Odd som spilte på Ullevaal.

Erna Solberg stilte med Brann-skjerf på tribunen på Ullevaal i anledning cupfinalen mellom Molde og Odd. Her er hun sammen med sin mann Sindre Finnes.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Molde-Odd 2-0:

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Tradisjonen tro var statsministeren på plass under cupfinalen på Ullevaal. Erna Solberg gjorde intet unntak, og fant sin plass sammen med fotballpresident Yngve Hallén og Kongen.

Men mens Hans Majestet og fotballens øverste leder i landet hadde kledd seg nøytralt, stilte Erna Solberg med Brann-skjerf. Det til tross for at det er Molde og Odd som spiller om kongepokalen.

Brann spiller som kjent den første av to kvalifiseringskamper mot Mjøndalen i kveld, og kan legge et godt grunnlag for videre liv i den øverste divisjonen med å slå de brune fra Mjøndalen.

Les også

Skullerud: - Vi har fortjent alt vi har fått

— God natt!

Det var imidlertid ikke alle som syntes det var en god idé av Erna Solberg å stille i Brann-skjerf.

«Erna Solberg med Brann-skjerf på cupfinalen? Ærlig talt. Hadde hun virkelig ville vist sympati med Brann hadde hun vært i Bergen i kveld!», skriver en fotballsupporter.

Molde og Odd møttes i cupfinalen søndag. Her er det Moldes Vegard Forren som header ballen.

« Solberg med Brann-skjerf på Ullevaal.God natt. Enten 1) stiller du som rep for statsapp. eller 2) Du går på kampen der DITT lag spiller», skriver fotballjournalist Lars Johnsen.

— Kjenn flokken din

Men ikke alle var kritiske til Solbergs valg av antrekk for å holde varmen.

«Politisk ukorrekt av statsminister Erna med Brannskjerf på cupfinalen - men kult! Frykter nok kl. 19 i kveld og @MIFToppfotball», tvitrer C-Mores fotballkommentator Kenneth Fredheim.

Blant bergenserne blir naturligvis Brann-støtten godt mottatt.

Les også

Fagermo: - Naturstridig at Odd skal være i toppen

«Hadde jeg hatt stemmerett, ville jeg vurdert @erna_solberg ved neste valg. Som en hyllest for måten hun støtter sine egne på i krisens tid!», skriver TV 2s Davy Wathne, og følger opp med «Opprinnelse og tilhørighet er viktig. Kjenn flokken din. Vis respekt for følelsene til dem som gir deg makten».

Tidligere byråd i Bergen, Filip Rygg mener Solbergs skjerf er helt naturlig.

«Selvsagt går @erna_solberg med Brann-skjerf. Bergensere svikter ikke i motgang, ei heller når andre spiller cupfinale», skriver han.

Bråk med Jagland

Det var imidlertid ikke bare Erna Solberg av Norges toppolitikere som ville markere tilstedeværelse på Ullevaal søndag. «Stort å være på cupfinale på Ullevål, fantastisk stemning!», tvitret Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

I 1999 skapte det sterke reaksjoner i Drammen da tidligere statsminister Thorbjørn Jagland stilte med Rosenborg-skjerf i en TV-sendt kamp mot Molde. Jagland er nemlig Strømsgodset-supporter, og var attpåtil medlem i supporterklubben. Den ble han imidlertid ekskludert fra etter trønderflørten.

Les også

Kommentar: Molde vil være i toppen i årevis

— Han er ikke ønsket som medlem i GodsetUnionen. Han har vært en profilert SIF-tilhenger, og vi er meget skuffet over ham. Men han får holde med hvilket lag han vil, sa supporterleder Thomas Melby til Drammens Tidende.

Les også

  1. Da han var 15 år spilte han sin første fotballkamp. Nå er han cupfinalekaptein.

  2. Tjærnås: Det holder med drittslengingen nå, Fagermo

Les mer om

  1. Fotball-NM