Historien om Finn (60) vekker oppsikt i England: - Det har eksplodert

Den norske Derby-supporteren betalte 65.000 kroner for å ta med familien til England for å se favorittlaget. Så ble kampdatoen endret.

Finn Morten Steen (innfelt) ønsket å ta med hele familien på fotballkamp Derby Countys hjemmebane iPro Stadium.
  • Fredrik Saltbones

Finn Morten Steen er det man kaller «over gjennomsnittet fotballinteressert». 60-åringen fra Porsgrunn har vært en ivrig Derby-supporter siden 1969 og kasserer i den norske supporterklubben fra og med 1977. I sommer fylte Steen 60 år og i den forbindelse ønsket han å ta med familien til England, slik at de kunne få oppleve hans største lidenskap.

Les også

Han hadde gått på Old Trafford siden 1956. For ti år siden fikk Tom nok.

– Jeg er jo i Derby to ganger i året, men du skjønner det at jeg er alene, jeg er singel. Så jeg bestemte meg for å be hele familien med til Derby for å se på laget mitt, forteller Finn Morten Steen til Aftenposten.

Kostet 65.000 kroner

Dermed ble de to brødrene hans med koner og barn, og barnas kjærester, invitert til fotballøya. Reisefølget ble på 11 personer.

Her er Jeff Hendrick i aksjon for Derby County underveis i kampen mot Charlton tidligere i år.

Kampen mot Burnley 19. september passet for alle, og Steen bestilte fly-, tog-, kampbilletter og hotell for hele gjengen. Totalsummen ble 5000 pund, cirka 65.000 kroner etter dagens pundkurs.– Det er jo fire Liverpool-supportere i familien, så det hadde vært moro å tatt dem med på en ordentlig kamp, sier Derby-supporteren og ler.

Steen ville ikke risikere at kampen ble flyttet og ventet til TV-kampene for den åttende serierunden i engelsk Championship (nivå to) ble offentliggjort.

Går glipp av kampen

Alt ble bestilt og betalt for tre uker siden, men mandag denne uken kom kontrabeskjeden fra England. Kampen ble i etterkant av den opprinnelige planen flyttet fra lørdag 19. til mandag 21. september.

England-turen var planlagt å vare fra torsdag til søndag, og å utsette hjemturen til tirsdag morgen ble umulig for det store reisefølget. Dermed går de glipp av kampen, hele gjengen.

– Det er snakk om avtaler med barnepike og fri fra jobben og derfor var det usedvanlig vanskelig for oss, sier Steen.

Kampbillettene – som var utgangspunktet for turen – fikk han refundert fra Derby, men alt det andre – inkludert flybilletter fra Ryanair – var umulig å endre.

For to år siden skrev Aftenposten en reportasje om norske balløya-elskere. Der var Finn Morten en av hovedpersonene. Les reportasjen skreve av London-korrespondent Helle Skjervold her.

BRITISK OPPMERKSOMHET: Lokalavisen Derby Telegraph har plukket Finn Morten Steens historie. I kommentarfeltet på saken får 60-åringen og familie støtte. – Kom igjen, Derby, gi i det minste familien en gratis omvisning på stadion, skriver en leser.

Har vekt oppsikt i britisk presse– Det er veldig uflaks og veldig tilfeldig at akkurat denne kampen ble flyttet. Pengene gir jeg f***, men det er irriterende at vi nå går glipp av kampen, sier Steen.

60-åringen publiserte en statusoppdatering på Facebook. Der fikk han støtte fra vennner og bekjente, og det tok ikke lang tid før engelske medier fikk nyss i historien.

– Først snakket med jeg BBC Radio Derby, og så lagde Derby Telegraph en sak og i går ble jeg oppringt av en fra nyhetsbyrået Press Association (PA). Det har eksplodert, sier Steen.

Derby Telegraph har forsøkt å få en kommentar fra TV-rettighetsholder Sky News, men TV-kanalen henviser avisen videre til Football League, de ansvarlige for ligasystemet.

Slik svarer Football League

– Majoriteten av kampene blir bestemt som blokker én måned i forveien, så dette er et unntak som heldigvis skjer sjelden, sier talsperson for Football League til Derby Telegraph.

– Det er ingen fastsatt regel, men målet er at kamptidspunktet skal bestemmes 28 dager i forveien, fortsetter talspersonen.

Finn Morten Steen er naturligvis skuffet. Likevel ser han lyst på det. Familien skal på tur til Derby selv om det nå ikke blir fotballkamp.

– Jeg får anledning til å vise den fine byen Derby frem for familien. Vi må gjøre det beste ut av det. Beklageligvis blir det uten fotball, sier Finn Morten Steen.

Allerede i oktober prøver han igjen. Da skal han på Derby-kamp, mot Wolverthampton 18. oktober.

– Nåde hvis de flytter den, advarer den fotballglade 60-åringen.