Bendtners mareritt: Her forlater han banen i tårer rett før VM-uttaket

Fem marerittminutter ødela for Rosenborg i toppkampen mot Brann.

SKUFFET DANSKE: Nicklas Bendtner med trøya over hodet på vei ut av Lerkendal søndag kveld. Som en svært skuffet mann.
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

ROSENBORG - BRANN 1–2

Først trodde Nicklas Bendtner at han hadde utliknet til 2-2. Så måtte han gå av med det som helt tydelig virket å være trøbbel med en lyske.

– Jeg vil ikke konkludere med noen ting. Det virker å være en lite skade i lysken. Som regel er det en skade som tar to til fire uker å behandle, men det er veldig vanskelig å si før vi har tatt bilder av det (MR), sier Haakon Schwabe til Adresseavisen.

Nå reiser 30-åringen til Danmark for videre undersøkelser der.

Rett før han kjente det i lysken hadde dansken rett før på elegant vis tatt ned ballen i feltet, kippet den over Samuel Sahin-Radlinger i Brann-målet, og sørget for ekstase blant de 20 000 på tribunen.

For sekunder senere å se at dommer Svein Oddvar Moen hadde løftet armen for offside - en avgjørelse som TV-bildene etterpå viste var feil.

Før han altså - rett etter - gikk av banen som en svært skuffet mann - med smerter.

Les også

Bendtner dro til spesialist i Danmark og ble behandlet åtte timer daglig

Antiklimaks

Bendtners feilaktig avblåste scoring ble på en måte toppen av frustrasjonen for RBK-fansen på en strøken sommerkveld på Lerkendal. Ikke bare var det 20 000 på tribunen. Det var også mulighet til å overta serieledelsen.

Men på kvelden da RBK skulle befeste posisjonen som Norges beste lag, ble i stedet et realt antiklimaks – ødelagt av fem marerittminutter.

Alexander Søderlund ofret liv og helse da han tåtuppet RBK i ledelsen fem minutter inn i 2. omgang.

Fem minutter etter virket offerviljen å være avslått i RBK-leiren igjen da ingen gikk i press på Fredrik Haugen, som kunne prikkskyte inn utlikningen.

Da både Vegar Eggen Hedenstad og Tore Reginiussen fem minutter etter fikk stortrøbbel i luftrommet av Peter Orry Larsen, og keeper André Hansen i tillegg havnet litt i ingenmannsland, var kampen snudd fullstendig på hodet.

Da hjalp det altså lite at Bendtner var onside da han ble vinket av etter en pen scoring midtveis i 2. omgang. Det hjalp også lite at RBK så langt friskere i 2. omgang, enn før pause.

Brann er fortsatt ubeseiret i eliteserien. Og Brann er fortsatt serieleder.

Les også

Ranheim fikk det vondt i nord: Kontret i senk av Bodø/Glimt

Jevnt, intenst – og sjansefattig

Det ble som ventet tett mellom seriens to gjerrigste lag defensivt: Litt kjedelig for den nøytrale. Ubehagelig jevnt og intenst for alle som følger lagene.

RBK-keeper André Hansen leverte ren hjerteinfarkt-fotball da han begynte å finte i egen 16-meter etter få minutter, og det ble ropt på straffe da Nicklas Bendtner falt i feltet rett før ti minutter var passert.

Det ble taklet knallhardt begge veier, det var høyt tenningsnivå – men igjen: Sjansefattig.

Samtidig er det liten tvil om at serielederen kom godt forberedt til Lerkendal. For etter at RBK-spillerne forsøkte seg i starten – uten å skape noe - spiste de røde mer og mer terreng ute på Lerkendal-matta.  Etter halvtimen var bortelaget oftere og oftere etablert inne på RBKs halvdel, og selv om Tore Reginiussen og Even Hovland vant duellene i boksen, slik at det aldri ble ordentlig skummelt foran Hansen, slet RBK-midtbanen med å vinne andreballene – og dermed kunne Brann opprettholde presset.

Les også

Søderlund ville vurdert Brann om ikke RBK kom på banen

Én RBK-sjanse første 45

Rett før pause var imidlertid Brann brukbart nære, da Peter Orry Larsen plutselig sto alene etter et langt innkast. Men rett på Hansen.

RBK måtte i stedet satse på overganger, og skapte én målsjanse de første 45. Etter 37 minutter tok Aleksander Søderlund, som spilte venstrekant, med seg ballen fra midten.  Ballen til Pål Andre Helland, som slo inn mot en Søderlund som hadde fullført løpet sitt. Men «Søder» maktet ikke å få foten på ballen rett foran Samuel Radlinger i Brann-målet.

Da lagene gikk til pause ble det igjen pepet mot hjemmelaget.

RBK som forvandlet

To minutter inn i 2. omgang kunne RBK imidlertid ha tatt ledelsen. Jonathan Levi, som var kommet inn for Helland, slo strøkent inn fra venstre. I feltet raget Anders Konradsen høyest, men headingen fra fem-seks meters hold gikk rett utenfor.

Og det kunne ha vært interessant å ha vært flue på veggen inne i RBK-garderoben i pausen. For det RBK-laget som kom ut til 2. omgang var som forvandlet. For tre små minutter etter Konradsen-sjansen, smalt det. Etter kaos i feltet etter en Hedenstad-corner var Søderlund frampå med tåa - og 1–0.

Men i stedet for at RBK fortsatte å kjøre, snudde det altså. Først da Haugen fikk prikkskyte etter et Brann-innkast. Så da Orry Larsen headet ballen bak Hansen - også etter et innkast.

Så våknet imidlertid RBK til live igjen, og særlig Konradsen kunne blitt målhelt igjen - med nok en sterk heading som gikk utenfor.

Men Brann rodde det i land, til frustrasjon på banen, på tribunen - og garantert også inne i behandlingsrommet i hjemmegarderoben. For der satt Bendtner - og tenkte sikkert sine tanker i retning VM-uttaket, som ventes å komme sent søndag kveld.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk