Fotball

Vikstøl reddet Start-poeng

Igjen kom Start tilbake etter å ha ligget under.

 • Nicolai Olsen
  Fædrelandsvennen

SARPSBORG 08 – START 1-1 (1-0)

Gjestene fra Kristiansand viste igjen hvilken moral det er i laget da de måtte komme tilbake etter å ha ligget under til pause.

— Nå du ligger under på bortebane, skal vi ha fort at vi ikke gir opp. Det føles som to poeng tapt, men når vi utligner sent, så tar vi dette ene poenget, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More etter kampen.

Det var ikke mange sjanser i de første 45 minuttene. Den første sjansen var det Start som fikk midtveis i omgangen etter en godt slått corner av Zlatko Tripic. Ballen havnet på pannebrasken til Matthias Vilhjalmsson som headet ballen på mål, men en god redning av Duwayne Kerr gjorde at det fortsatt sto 0-0. På overtid av overtiden var det vertene som tok ledelsen da de fikk et frispark på spissen av 16-meteren. Steffen Ernemann tok fart og smalt ballen i lengste kryss. Ikke særlig patent keeperspill av Håkon Opdal.

— Jeg synes vi hadde god kontroll og det er vi som har hatt de største sjansene. Det er en ting når utespillerne gjør feil, men det blir mer synlig når det er keeperen som gjør feil, sier Mjelde.

Midtveis i den andre omgangen gjorde Start-treneren det samme dobbeltbytte som snudde kampen mot Haugesund for en uke siden: Gudmundur Kristjansson og Babacar Sarr kom inn for Ernest Asante og Fernando Paniagua. Selv om det ikke ga like umiddelbare resultater som da Sarr scoret etter et halvt minutt på banen sist, tok Start over kampen spillemessig.

Mot slutten av kampen kjørte gjestene på for en utligning. Og da sjansene kom, var de veldig store.

Først var det Espen Hoff som fyrte av fra 18 meter som tvingte fram en god redning av Kerr.

Samme Hoff var frampå fire minutter før slutt. Etter et flott fremspill kom han helt alene med keeperen, men en svak avslutning gjorde at en Sarpsborg-forsvarer kunne feie ballen ut til corner. Da skulle Start få lønn for strevet.

En godt slått corner fra Zlatko Tripic ble headet i stolpen av Matthias Vilhjalmsson. Returen havnet i beina på Rolf Daniel Vikstøl som sklei inn utligningen.

Dermed endte det med poengdeling i Sarpsborg, og et resultat begge lag er brukbart fornøyd med.

— De hadde mye press mot slutten og fortjente det ene poenget, sier Sarpsborg-trener Brian Deane.

— Vi kunne scoret flere mål. Nå har vi spilt to bortekamper, så da er vi fornøyd med at vi står med fire poeng etter tre kamper, sier Mjelde.

SPORTSDØGNET:

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Seks magiske minutter ga Start-seier

 2. FOTBALL

  Rosenborg scoret på «alt» mot Start

 3. FOTBALL

  Start slo Brann i generalprøven

 4. FOTBALL

  Tripics banens gigant da Start slo Lillestrøm

 5. FOTBALL

  Paniagua inn for Sarr

 6. FOTBALL

  Mjelde vraker målscorerne