Livsviktig poeng for Fløy

Midt i 2. omgang lå Fløy under streken, men etter 1-1 mot Vindbjart har de fortsatt sin skjebne i egne hender.

LOKALOPPGJØR: Tidvis ble det hett mellom ørene både hos Vindbjart og Fløy-spillerne i lokaloppgjøret i 2. divisjon.
  • Nicolai Olsen

VINDBJART – FLØY 1-1 (0-0)

VENNESLA (fvn.no): — Vi har en så dårlig målforskjell, så vi måtte ha poengene på vår side. Nå har vi det, og kan avgjøre alt selv på hjemmebane i siste runde, forklarer Fløy-kaptein Lars Kristian Pedersen etter at laget hans fikk med seg et kjærkomment poeng fra lokaloppgjøret mot Vindbjart lørdag.

Men det hadde ikke vært noen ting å si på om øyboerne hadde fått med seg alle poengene. Før pause skapte laget fire gode muligheter og kunne fort ledet med to mål midtveis. Den største av sjansene var det Henrik Dahlum som skapte da han gikk på tvers av 16-meteren før han skjøt tilbake i motsatt hjørne. Ballen trillet forbi Vindbjart-keeper Benjamin Boujar, men på streken sto kaptein Christian Follerås reddet venndølene.

— Vi var fornøyde med hvordan vi hadde spilt den 1. omgangen, kanskje litt for fornøyde. For vi falt ned noen hakk etter pause, sier Pedersen.

Vindbjart våknet etter hvilen

Da fikk Vindbjart lov til å trille ball, noe det ikke er mange – om noen – i 2. divisjon som gjør bedre. Men de helt store sjansene klarte ikke de blåkledde å skape.

Det var før Victor Vindfjell ble lagt i bakken 25 meter fra målet til Samuel Dirscher. Christian Follerås tok fart og med sin eminente skuddteknikk fikk han ballen over muren og ned i hjørne, og dermed 1-0 til vertene.

«Rykker ned, rykker ned, rykker ned» sang Vindbjarts supportere etter venndølenes ledermål. For akkurat da, siden Eidsvold Turn ledet sin kamp, lå Fløy på nedrykksplass.

Dahlum sikker

Men de ordene måtte Vindbjart-fansen svelge ikke lenge etter. Dommer Tim-Nicolai Fjellvang så en holding inne i Vindbjart-feltet og pekte på straffemerket. Fra ellevemeteren var Henrik Dahlum sikker og satt ballen såpass langt bort i Benjamin Boujars høyre hjørne at Vindbjart-keeperen ikke nådde bort.

Da åpnet kampen seg skikkelig – begge lag skapte noen store sjanser.

Først var det Christian Follerås som var nære på å bli tomålsscorer, men Samuel Dirscher vartet opp med en strålende redning. Like etter var Dahlum på farten igjen. Han lurte bort en Vindbjart-forsvarer før han smalt til mot lengste hjørne, men denne gang var Boujar med på notene.

Mot slutten av kampen hadde Vindbjart et massivt press mot Fløy-målet og fikk en gigantsjanse ett minutt på overtid. Thomas Zernichow ble headet gjennom av Øyvind Gausdal. Alene med keeper prøvde han å lobbe ballen over Dirscher, men til Zernichows store fortvilelse ble lobben hans et tilbakespill til Fløy-keeperen.

Dermed endte det med poengdeling på Moseidmoen i lokaloppgjøret. Fløy ligger på kun ett poeng foran Eidsvold Turn over nedrykksstreken og kan dermed avgjøre alt selv hjemme mot Sola neste helg.