Fotball

Kun én endring i Ranheims startoppstilling før kampen mot Brann

– Jeg tror det er første gang i år vi er i skikkelig utfordrerposisjon, det er ingen som forventer noe, sier trener Svein Maalen før kampen.

Unggutten Ola Solbakken har fått fornyet tillit fra start i Bergen, og er før kampen bortelagets toppscorer i serien med sine to mål.
 • Sigurd L. Hernes

Svein Maalen og Ranheim reiser til Bergen med nesten skadefri tropp. Øyvind Alseth er inne på høyrebacken til fordel for Jørgen Olsen Øveraas, etter å ha startet de to foregående seriekampene på benken.

Øveraas pådro seg en strekk på baksiden av låret i forrige seriekamp mot Viking, og Maalen opplyser at han derfor ikke er spilleklar til kampen i Bergen. Kim Riksvold og Marius Augdal er fortsatt langtidsskadd.

- Første kamp som utfordrer

Trondheimslaget har fått en ganske trå seriestart, og står med fire poeng etter fem kamper. Den første seieren kom forrige søndag mot Viking, og der ble resultatet 5–2. De vant også midtukens cupkamp mot Kolstad, men ikke uten kontroverser.

– Jeg tror det er første gang i år vi er i skikkelig utfordrerposisjon, det er ingen som forventer noe. Vi reiser til en av de vanskeligste bortebanene i serien og skal møte en av favorittene til å havne i toppen, sier trener Svein Maalen forut for oppgjøret.

– Men vi har veldig tro på at alt er mulig, vi skal være veldig offensiv, lover han.

– Kan gi Brann trøbbel

Maalen understreker at de alltid går inn i en kamp med mål om å ta tre poeng.

– Vi ønsker å gå offensivt ut og være der at vi tar grep om kampen. Klarer vi å få alle til å være offensiv i hodet, kan vi gi Brann trøbbel, tror treneren.

Kristoffer Løkberg, som sluttet seg til Brann på nyåret etter sju år i trondheimslaget, kom med et tips til de tidligere lagkamratene forut søndagens oppgjør:

– De må senke skuldrene og angripe hver eneste kamp. Følelsen av å være underdog forsvinner kanskje fra omgivelsene, men de må finne frem til den på egen hånd.

Før kampen hadde Løkberg håp om å starte, og det gjør han også. Tidligere Ranheim-spiller Christian Eggen Rismark er på benken til Brann.

Disse starter for Ranheim (4–3–3): Even Barli - Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Ivar Furu, Erik Tønne - Adria Mateo Lopez, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor, Michael Karlsen, Ola Solbakken.

Benken: Magnus Lenes, Torbjørn Heggem, Magnus Blakstad, Ivar Sollie Rønning, Aleksander Foosnæs, Sondre Sørløkk.

Disse starter for Brann: Opdal - Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen - Strand, Yttergård Jenssen, Løkberg - Koomson, Berisha, Rolantsson.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. SK Brann
 2. Ranheim TF
 3. Eliteserien
 4. Brann Stadion
 5. Svein Maalen
 6. Kristoffer Løkberg