Fotball

Frykter eliteseriens toppscorer forsvinner i sommer

LSK-kaptein Frode Kippe tror det blir vanskelig å beholde formspissen Fred Friday (20).

Lørdag scoret Fred Friday i sin sjette eliteseriekamp på rad. Nå tror Frode Kippe det kan bli vanskelig å beholde storscoreren på Åråsen. Foto: NTB Scanpix

 • Sindre Trygsland

LILLESTRØM (Aftenposten): Etter en opptur mot Start forrige helg, kom Kjetil Rekdal og Vålerenga ned på jorden i møte med erkerivalen Lillestrøm. To mål før pause, signert Fred Friday og Bassel Jradi, var nok til å sikre tre poeng til de gule. Gjestene fra Oslo skapte mange muligheter i det fartsfylte oppgjøret på en regntung Åråsen-matte, men klarte aldri å overliste Arnold Origi i Lillestrøm-buret.

Les også

Lillestrøms superspiss herjet med Vålerenga i hatoppgjøret

— Vi gjør ingen dårlig fotballkamp, men resultatet er selvfølgelig fryktelig tungt å ta med seg. Vi har åtte eller ni målsjanser. Fotball handler om scoringer. Du må sette ballen i mål for å få en opptur og belønning for hardt arbeid, sier en skuffet Kjetil Rekdal etter oppgjøret.

- Blir tøft å beholde ham

For Lillestrøms Fred Friday var scoringen etter ni minutter hans syvende i serien for sesongen. Det gjør ham til toppscorer. 20-åringen har fått nettsus i seks strake runder i eliteserien, og fortsatte storspillet mot erkerivalen.

I tillegg til målet var han sentral i mye av det Lillestrøm foretok seg, og på en enda bedre dag kunne unggutten notert seg for flere mål.

Les også

Som tenåring reiste eliteseriens toppscorer uavbrutt rundt i Nigeria for å bli oppdaget

— Han leverer hver kamp, og gjør litt på egen hånd. Det er godt, for vi har ikke alltid hatt den type spiss. Vi vet at hvis vi holder nullen så vinner vi, for vi vet vi scorer, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe etter seieren.

Med nigerianerens storspill den siste tiden frykter Kippe at Fred Friday kan bli plukket opp av en større klubb, og at det kan skje fort.

— Det blir vel frem til ferien tenker jeg, så blir det tøft å beholde ham etter det. Sånn er fotballen, sier veteranen.

Les også

RBK-talentet var nettopp frisk fra forrige skade - fredag smalt det igjen

Vil fortsette i samme stil

Hovedpersonen selv bare smiler på spørsmål om LSK-fremtiden.

— Alle sier det, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg har kontrakt til neste sesong. Jeg er her og vil spille, jeg vet ikke hva fremtiden bringer. Jeg vil bare konsentrere meg om å spille i Lillestrøm, sier 20-åringen.

Det bølget frem og tilbake i et svært underholdende rivaloppgjør på Åråsen, men det var hjemmelaget som klarte å ta vare på sjansene. Med trepoengeren klatrer Lillestrøm opp på 13 poeng, og hekter seg på i toppen av eliteserien. Vålerenga blir liggende i bunnstriden med to seire på åtte kamper.

— Vi må fortsette på det vi holder på med. Vi må begynne å score på sjansene våre. Lillestrøm er gode til å kontre og legge seg bakpå. Likevel har vi åtte eller ni målsjanser. Scorer man ikke da, vinner man ikke, uansett hvilket nivå man spiller på, sier Kjetil Rekdal.

 1. Les også

  Dette er Høgmos råd for å snu TILs tapstrend

 2. Les også

  Eksperter: Brann kan ikke gjøre butikk på spillerne sine

 3. Les også

  Tidligere Stabæk-leder bøtelagt for angrep på kollega

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Vålerenga Fotball