Slik skal Brann og fansen hjelpe flyktningene

Gir fra billettsalg, inviterer på kamp og oppfordrer til sms-støtte.

STØTTER FLYKTNINGENE: Brann som klubb og deres supportere donerer penger til Røde Kors i forbindelse med flyktningekrisen verden nå opplever. Foto: Ørjan Deisz

Verden opplever en av de verste flyktningkrisene i moderne tid. Hundretusener av mennesker flykter fra krigens elendighet i Syria til trygghet i Europa.

Nå engasjerer Brann og supportergruppen Bataljonen seg for flyktningene.

Brann bekrefter følgende plan på sine nettsider:

* To kroner per solgte billett til mandagens kamp mot Fredrikstad doneres til Røde Kors. Beløpet vil bli på minst 20.000 kroner.

* Publikum oppfordres til å gi 200 kroner i en sms-kampanje.

* Brann utarbeider digital reklame med sms-oppfordring på mandagens kamp for å synliggjøre giverkoden både til publikum og TV-seerne hjemme.

* Utvalgte spillerprofiler bidrar i sosiale medier med sine oppfordringer om å støtte.

* Flyktninger i Bergen er invitert på kampen mot Fredrikstad på mandag via Flyktningeguiden til Røde Kors og Introduksjonssenteret for flyktninger i Bergen kommune.

I tillegg donerer Bataljonen 10.000 kroner.

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, ber alle om å bidra med penger til Røde Kors eller andre organisasjoner.

— Vi tror vårt bidrag vil skape engasjement hos folk, sier Johannesen til brann.no.

LES OGSÅ: Brann-stjernen vokste opp med flukt og fotball

Fotballklubber og -supportere har mange steder mobilisert for flyktningene den siste tiden. I Tyskland har bannere som viser støtte til dem, vært et vanlig syn på kamper de siste ukene. Storklubben Bayern München arrangerer treningsleir for flyktningbarn, mens en klubb som Roma har gitt millioner i sakens anledning.

Overfor Brann uttrykker Bergen Røde Kors takknemlighet for engasjementet. - At Brann bruker sin posisjon til å engasjere sitt publikum er veldig flott, og de økonomiske bidragene fra både klubben og supporterklubben verdsettes, sier daglig leder Marian Hansen.

Brann-Fredrikstad spilles mandag 19.00.