Fotball

Overtidsscoring sendte Sevilla til finale

Der møter de Benfica som slo ut Juventus.

Stephane Mbia. Foto: NTB scanpix

  • NTB

**Juventus – Benfica 0-0 (sammenlagt 1-2)

Valencia – Sevilla 3-1 (sammenlagt 3-3, Sevilla videre på bortemålsregelen)**

Valencia var nær en ny snuoperasjon i europaligaen, men Stéphane Mbias scoring i tilleggstiden sendte Sevilla til finale på bortemålsregelen.

Som i kvartfinalen så Valencia ut til å klare «det umulige» og vende et elendig utgangspunkt til sammenlagtseier på eget gress.

Hjemmelaget scoret 3-0-målet etter 68 minutter og beholdt 3-2-ledelsen sammenlagt nesten kampen ut.

Men Mbia nektet å gå glipp av finalebilletten. Nesten fire minutter på overtid stanget han inn målet som vendte alt på Mestalla.

– Jeg tror dette er det lykkeligste øyeblikket i livet mitt. Det er utrolig. Jeg har ikke ord som kan beskrive det, sa Mbia like etter kampen.

Sofiane Feghouli og Jérémy Mathieu scoret for vertene, mens også Sevilla-keeper Betos uheldige selvmål bidro til at Valencia nesten utførte et nytt mirakel.

Fra før hadde laget tatt seg videre fra kvartfinalen etter 0-3-tap borte for sveitsiske Basel. I en dramatisk kamp på eget gress vant spanjolene 5-3 etter ekstraomganger.

I finalen møter Sevilla fjorårsfinalist Benfica. Portugiserne klarte å forsvare 2-1-ledelsen fra første kamp da de spilte 0-0 borte mot Juventus torsdag.

Juventus sløste seg bort

Juventus kjørte over Benfica torsdag, men italienerne klarte ikke å score målet de trengte for å ta seg til finale i europaligaen.

Med torsdagens målløse returoppgjør brast Juventus' drøm om å ta seg til finalen som spilles i storklubbens egen storstue i Torino 14. mai. Benfica er derimot klar for sin annen strake europaligafinale etter å ha vunnet 2-1 sammenlagt.

Det var ikke mangel på dramatikk i semifinalereturen. I sluttminuttene var det vill krangel mellom folk på begge lags benker. Dommer Mark Clattenburg besluttet å gi direkte rødt kort til Juventus-reserven Mirko Vucinic og Benfica-spilleren Lazar Markovic, som nettopp hadde blitt byttet ut.

Tidligere i annen omgang fikk også Benficas Enzo Pérez marsjorde etter sitt annet gule kort.

Juventus kan med rette irritere seg kraftig over sjansesløseriet laget vartet opp med i et fryktelig regnvær torsdag. Vertene tok kommandoen fra start i et forsøk på å rette opp 1-2-tapet fra Lisboa, men det ville seg ikke for Antonio Contes seiersvante mannskap.

Nesten

Hjemmepublikummet jublet for mål da innbytter Pablo Osvaldo med et volleyskudd satte ballen i nettmaskene, men scoringen ble annullert. Paul Pogba sto i offside da han stusset videre innlegget fra Claudio Marchisio før Osvaldo scoret.

Like før pause var både Carlos Tévez og Vidal farlig nær å ta Juventus i føringen. Sistnevnte headet ballen over Benfica-keeper Jan Oblak, men Luisão kom til unnsetning og nikket den over egen tverrligger.

Les mer om

  1. Europa League