Messi passerte Cristiano Ronaldo da han vant Gullballen for sjette gang

Dermed står Barcelona-spilleren alene som spilleren med flest Gullballer i skapet.

Lionel Messi vant Gullballen for sjette gang.
  • Sondre Moen Myhre

Før mandagens utdeling av Ballon d’Or (på norsk: Gullballen) sto Messi og Cristiano Ronaldo likt med fem førsteplasser hver. Nå har Messi en mer enn portugiseren.

På forhånd var det spekulert i om Liverpool-midtstopper Virgil van Dijk skulle få prisen, men han kom på annenplass.

For Cristiano Ronaldo sin del ble det tredjeplass.

Van Dijk: – Forbi det naturlige

I fjor måtte Messi se at han var utenfor pallen da han tok femteplassen, men nå er han nok en gang kåret til verdens beste spiller.

– For det første vil jeg takke alle journalistene som har valgt meg. De har stemt på meg. De ville at jeg skulle ha denne prisen. Selvsagt må jeg si takk til mine kolleger fra klubben. Denne prisen er helt utrolig, sa Messi fra scenen.

Liverpool-midtstopper Virgil van Dijk sa etter andreplassen at han aldri hadde trodd han ville komme så høyt opp som en andreplass. Han valgte også å rose vinneren Messi.

– Uheldigvis er det noen spillere som er forbi det naturlige. Jeg var nærme, men det var noen som var litt bedre. Jeg er veldig stolt av det jeg oppnådde i fjor, og forhåpentlig kan vi gjøre det igjen. Det blir tøft, i hvert fall når spillere som han fortsatt er her, sa van Dijk.

Hegerberg måtte se seg slått

I fjor vant Ada Hegerberg den første Gullballen for kvinner.

Hun var også blant de ti nominerte denne gang, men prisen gikk til Megan Rapinoe, som førte sitt USA til VM-gull i sommer.

– Jeg kan ikke tro at jeg vinner prisen i dette feltet. Kvinnefotball er heldig som har alle disse spillerne hvert år, sa Rapinoe i en video som ble vist under utdelingen.

Hun var selv ikke til stede under utdelingen, men det var derimot Hegerberg. Før prisutdelingen startet entret hun scenen sammen med fjorårets vinner for herrene Luka Modric, og fjorårets beste unge spiller Kylian Mbappé.

– Det var en stor ære i fjor. Et stort år for kvinnefotballen, sa Hegerberg.

Lucy Bronze tok annenplassen og Alex Morgan tredjeplassen i kåringen. Hegerberg tok fjerdeplassen.

Ada Hegerberg tok plass på scenen sammen med fjorårets vinner av Gullballen Luka Modric og Kylian Mbappé som ble vinner av Kopa-trofeet i fjor.

Alisson årets målvakt

For første gang ble prisen for årets beste målvakt delt ut av magasinet France Football. Prisen har fått navnet Yashin Trophy etter den legendariske russiske målvakten Lev Yashin, som i 1963 fikk Gullballen. Han er til den dag i dag den eneste som målvakten til å vinne den prisen.

Det var Liverpool-målvakt Alisson Becker som vant det første Yashin-trofeet.

– Takk til mine lagkamerater og hele støtteapparatet i Liverpool, sa Becker fra scenen.

Alisson Becker ble kåret til årets beste målvakt.

Matthijs de Ligt årets unge spiller

I fjor vant Kylian Mbappé tidenes første Kopa-trofé som beviser at man har vært den beste spilleren under 21 år det foregående året.

Derfor fikk også franskmannen æren av å dele ut årets trofé.

I kamp med blant annet João Félix og Jadon Sancho falt valget på Matthijs de Ligt.

Den ruvende midtstopperen imponerte stort i et Ajax-lag som overraskende tok seg helt til semifinale i sist sesongs utgave av Champions League. I sommer gikk nederlenderen til Juventus.

– Jeg vil takke Ajax. Klubben jeg vokste opp, som ga meg nye. Mine lagkamerater fra i fjor og de i Juventus. Jeg vil bare si til alle at jeg er veldig stolt, sa de Ligt fra scenen.