Keeper-brøler og Finne-magi da Brann slo Sogndal

Nysigneringene Bård Finne og Lennart Grill var involvert i Branns seier over Sogndal – på godt og på vondt.

BRANN-SOGNDAL 31

Bård Finne var svært sentral i seieren over 1.-divisjonslaget Sogndal. Den hjemvendte angrepsspilleren noterte seg for to mål og én målgivende pasning.

Cirka ti minutter inn i kampen sendte bergenseren hjemmelaget i føringen med et godt plassert frispark.

– Dette kan han. Dette har vi sett ham gjøre før for andre klubber, sa BT-kommentator Anders Pamer.

Fem minutter inn i andre omgang fikk han nummer to. Sivert Heltne Nilsen brøt og sendte Finne alene mot Sogndals sisteskanse. Med en kontrollert avslutning sendte nummer 11 Brann i ledelsen for andre gang.

– Norges beste avslutter har jeg utropt ham som, det er kanskje litt i overkant, men det er godt satt av Bård Finne, sa Pamer.

Finne var også involvert i Branns tredje scoring, da han sentret ballen til Ole Didrik Blomberg som rolig kunne sende ballen i mål.

Vil heller score i ligakampene

– Det er kjekt å score mål, men jeg vil heller score i ligakampene, så nå må det komme òg, sa tomålsscoreren til BT etter kampen.

Tidligere har Finne ofte vært å se som kantspiller, denne kampen spilte han spiss. Selv syntes han at han løste rollen som spiss bedre utover kampen.

– Jeg synes jeg løste rollen bedre og bedre utover i kampen. Det er ikke min naturlige styrke å være en «target», men jeg kan løse det mer på en spillende måte ved å droppe lavere og legge av. Det ble bedre utover kampen, sier han.

Branns nye keeper Lennart Grill sørget for at Sogndal fikk sin utlikning i første omgang.

Tabbe i debuten

Det ble alt annet enn en drømmedebut for den nyankomne keeperen Lennart Grill, som sørget for at gjestene fikk sin utlikning i første omgang.

Sogndal-spiller Eid la et innlegg fra høyresiden, som den nye keeperen Lennart Grill skulle hatt kontroll på, men som han rett og slett klønet inn i mål. Dermed sto det 1–1 på måltavlen etter en halvtime spilt på Stadion.

– Det er en grusom keepertabbe av Lennart Grill. Rett og slett en skikkelig vond start for Branns nye keeper, var den umiddelbare reaksjonen fra BTs kommentator Øystein Vik.

– På listen over alt av ting som ikke skulle skje, tror jeg en slik bisarr keepertabbe fra Lennart Grill kommer langt opp, fulgte Pamer opp med.

Grill var upresset, men det løse innlegget fomlet tyskeren i mål.

– Den glapp mellom fingrene mine. Sånt skjer. Det viktigste er at vi vant kampen til slutt, sa den unge keeperen i Ballspark etter kampen.

Keeperen syntes det var bra at feilen kom i dag, og at den forhåpentlig ikke kommer neste lørdag.

Han forsikrer også Brann-fansen om at slike tabber ikke er hva man kan forvente av ham fremover.

Eirik Bakke varslet denne uken at han ikke kommer til å forlenge med Sogndal etter sesongen. Han fikk se et bortelag som var fullt på høyde med Brann i første omgang.

Etter pausen tok hjemmelaget mer og mer over, og det var til slutt lite å si på resultatet.

– Vi ble litt for passive i første omgang, men fikk 1–0-målet. Jeg syns vi var bedre i den andre omgangen, sa Sivert Heltne Nilsen i Ballspark etter kamp.

Neste helg er det alvor igjen. Lørdag spiller Brann borte mot Lillestrøm.