Mareritt-retur for Ødegaard da Arsenal ble rundspilt

(Manchester City - Arsenal 5–0) Martin Ødegaard spilte knappe 70 minutter i sin Premier League-retur. Den utviklet seg til å bli et mareritt.

– Jeg tror aldri jeg har sett Arsenal svakere. Det er ingen intensitet og ingen vilje. De taper alle duellene og løper ikke nok, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb like før full tid.

– Måten dette skjer på er ikke Arsenal verdig, oppsummerte kollega Øyvind Alsaker, som naturlig nok pekte på manager Mikel Artetas posisjon.

Martin Ødegaard fikk tillit fra start i Premier League-returen. I likhet med resten av lagkameratene slet nordmannen mot den regjerende seriemesteren. Kampen var så godt som punktert etter elleve minutter. Da sto det 2–0 til hjemmelaget.

Granit Xhakas hodeløse taklingsforsøk på João Cancelo i 1. omgang gjorde vondt verre for gjestene, som måtte spille den siste timen med ti mann.

Dommer Martin Atiknson viste Granit Xhaka det røde kortet

Det tok bare knappe sju minutter før Ødegaard måtte se at Ilkay Gundogan sendte hjemmelaget i føringen. En eminent avlevering av Gabriel Jesus, som fikk tillit på topp i sin andre strake kamp, ble ekspedert i nettet av tyskeren med et eminent hodestøt.

Knapt minutter etter var doblingen et faktum. Ferran Torres fikk en fryktelig enkel jobb i det ballen havnet i beina hans inne på seks meter. Det hele oppstod etter at Arsenal-forsvarer Cedric Suarez satte ut rekkekameratene med en elendig berøring på Bernardo Silvas innsvinger. Bernd Leno i Arsenal-målet var sjanseløs fra kort hold.

Ilkay Gundogan stanget vertene i føringen på Etihad.

Da kampen nærmet seg 20 minutter, holdt City-sisteskanse Ederson på å rekke Arsenal et halmstrå. Brasilianeren var alt annet enn besluttsom med ballen i beina, og Emile Smith Rowe var centimetere unna å redusere da keeperen sendte ballen rett i beina på ham.

Vondt ble raskt til mye verre for gjestene ti minutter før hvilen. Granit Xhaka satte inn en helt uprovosert og hodeløs tofotstakling inn på Gabriel Jesus. Dommer Martin Atkinson var nådeløs. Pipeblåseren viste sveitseren det røde kortet, noe som var den 13.(!) gangen midtbanespilleren ble utvist hittil i karrieren.

Les også

Arsenal bekrefter Ødegaard-overgang – blir tidenes dyreste nordmann

Sveitseren tuslet slukøret av banen, og rakk sannsynligvis ikke å komme seg i dusjen en gang før det tredje sang i nettet bak Bernd Leno. Jack Grealish danset inn i feltet på mesterlig vis, før han serverte Gabriel Jesus inne i femmeteren. Spissen rakk til og med å rette opp en dårlig førsteberøring før han hamret ballen i nettet. Igjen var Arsenal-forsvaret utspilt.

Andreomgang var sju minutter gammel da Rodri viste høy klasse da han følsomt «curlet» ballen ned i Lenos høyre hjørne fra over 20 meter.

City fortsatte å dominere mot et tannløst Arsenal-lag, før Ferran Torres kronet det hele med sitt andre for dagen, og Citys femte med pannebrasken fem minutter før fulltid.

Dermed kunne Pep Guardiola innkassere tre nye poeng og sin andre strake 5–0-seier.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk