Skadesmell for Glimt: – Det er nærmest krise

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Legia Warszawa 2–3) Skadeutsatte Bodø/Glimt fikk enda en smell da Fredrik Bjørkan måtte gå av. Ekspertene mener det er kritisk før returoppgjøret i Warszawa om én uke.

UT MED SKADET: Fredrik Bjørkan holdt seg til baksiden av låret. Skaden oppsto når backen spurtet i full fart.

– Det er ikke en fordel å være sidespiller i Bodø/Glimt, sier Kjetil Knutsen til VG.

I ukene før Champions League-oppgjøret mot Legia Warszawa mistet Glimt kantspillerne Ola Solbakken og Sondre Sørli til skader. I første omgang mot polakkene måtte venstreback Fredrik Bjørkan gi seg med en strekk.

– Det er lite vi kan gjøre med det. Noen ganger har du uflaks, og vi velger selv hvordan vi håndterer det. Det beste er å ha tro på dem som kommer inn. Vi er ikke et lag som går rundt å synes synd på oss selv, men selvfølgelig er det dumt for oss å ha så mange ute, forteller Knutsen.

Returoppgjøret Legia – Glimt ser du på VG+. Kampen spilles 14. juli.

Les også

Champions League-eventyret i fare: Glimt tapte knepent i hjemmekampen

Joacim Jonsson satt i VGs studio under kampen. Han mener Bjørkans skade er kritisk for Glimt sjanser i returoppgjøret.

– Glimt kunne ikke fått en verre spiller skadd enn Fredrik Bjørkan. Det er nærmest krise for Glimt. De har ikke en erstatter som er i nærheten. Han er så viktig for deres oppbyggende spill, mener svensken.

Overfor Avisa Nordland sier Bjørkan at han har et håp om å rekke returoppgjøret, men det medisinske apparatet har ennå ikke konkludert med hvor alvorlig skaden er.

Morten Konradsen erstattet Bjørkan i kampen, men ble utvist etter to gule kort. Knutsen synes det andre gule var av det strenge slaget, men Konradsen mister like fullt returoppgjøret. Dermed er det tynt med alternativer på venstre back.

– Jeg vil skryte av Morten. Han går utpå med selvtillit og gjør et godt innhopp. Det er en beinhard straff at det blir rødt. Det er godt skuespill fra den polske spilleren, sier Glimt-treneren.

I fjor sjarmerte Glimt med et hederlig 3–2-tap for gigantklubben Milan i Europa League-kvaliken. Siden den gang har angrepsrekken bestående av Jens Petter Hauge, Kasper Junker og Philip Zinckernagel forsvunnet ut portene.

Denne sesongen har klubben slitt med skader på midtstopperne. Bjørkan føyer seg inn i rekken av spillere som har fått merket et tøft og tett kampprogram, i en tropp som tynnes ut.

– Det tappes for kvalitet i Bodø/Glimt. Det er helt unaturlig å forvente at de skal få til noe lignende som i fjorårssesongen, når den ene toppspilleren etter den andre forsvinner, mener Kjetil Rekdal i VGTVs studio.