Frode Kippe (42) gjør comeback for Lillestrøm: – Ikke lagt på seg et gram

LILLESTRØM (VG) Skadeproblemer i forsvaret gjør at Lillestrøm har valgt å registrere Frode Kippe (42) til spill for høstens opprykkskamp.

I GANG: Frode Kippe med treningstøy og fotballsko på dagens LSK-trening.
  • Mats Arntzen, VG
  • Øyvind Herrebrøden, VG

Det var Romerikes Blad som omtalte nyheten først.

– Vi har noen akutte skadeutfordringer i forsvarsleddet. Da velger vi å bruke den muligheten vi hele tiden har visst at vi har i bakhånd, sier Simon Mesfin til VG.

Etter 20 sesonger i Lillestrøm annonserte Frode Kippe at han avsluttet spillerkarrieren forrige sesong.

– Vi har sittet og sett på kampprogrammet som er igjen og status i troppen. Det er å være litt i forkant og i tilfelle det skulle være behov for meg. Være en sikringsspiller og litt føre var. Vi er litt tynne bak med litt få forsvarsspillere, begrunner Kippe.

Les også

NFF sier nei til Lillestrøm-ønske: – Ikke veldig overraskende

Det ble til slutt 441 kamper i Eliteserien for Frode Kippe, som fikk oppleve at klubben rykket ned i hans hittil siste sesong som spiller. Nå kan han få være med på å ta klubben opp igjen. Lillestrøm er fire poeng bak ligaleder Tromsø etter å ha slått dem 3–0 søndag. Onsdag venter Sogndal på Fosshaugane, og dit reiser Kippe som spiller.

Romerikingene ligger på opprykksplass – med ett poeng ned til nettopp Sogndal og fem poeng ned til Ranheim. Kanarifuglene har også én kamp til gode.

Kippe har etter spillerkarrieren jobbet som spillerutvikler. 42-åringen blir delvis permittert den neste måneden.

– Han har holdt formen veldig godt ved like. Han har ikke lagt på seg et gram foreløpig, så det er ingen tvil om at han er i god forfatning, sier Mesfin.

Frode Kippe spilte nylig treningskamp for LSK-reservene mot HamKam 2. Da holdt gultrøyene nullen med veteranen i midtforsvaret. Men egentlig håper han at comebacket denne høsten ikke ender med spilletid.

– Jeg har ikke noe ønske om det. Jeg håper vi skal stå bra med den troppen vi har nå, men det er i tilfelle vi får mye skader, mener Kippe og sier de vil være forberedt på «worst case»-scenario.

Se intervju med 42-åringen her: