Frykter leddbåndskade for Mjelde

Senere i dag får landslagskaptein Maren Mjelde (31) vite omfanget av sin kneskade. Landslagssjef Martin Sjögren frykter at det dreier seg om en leddbånd- eller korsbåndskade.

MÅTTE UT PÅ BÅRE: Maren Mjelde får tilsyn etter at hun pådro seg en skade i venstrekneet i søndagens ligacupfinale mot Bristol City.

– Hvis det skulle vise seg å være en leddbåndskade eller fremre eller bakre korsbånd så tar det alt fra ni til 12 måneder med opptrening. Men nå får vi avvente nærmere beskjed etter at Maren får tatt en MR-undersøkelse, sier Martin Sjögren - og tar forbehold siden man vet fint lite om skadeomfanget.

Landslagssjefen var i kontakt med sin kaptein i går kveld og snakket også med Chelsea.

– Det ble bare tatt vanlig røntgen i går (søndag), og den viste ingenting. Det skal tas en MR i dag (mandag), sier Sjögren.

Det var et kvarter igjen av gårsdagens ligacupfinale mot Bristol City på Vicarage Road i London da Mjelde fikk en smell i venstre kne. Med store smerter ble hun fraktet ut på båre før turen gikk rett på sykehus.

Sett denne? Toppserien vil droppe sluttspillet også i år

Martin Sjögren forteller at Mjelde var lei seg og hadde store smerter.

– Da blir men også samtidig redd. Uten å vite eksakt hvilken skade det dreier seg om, så er det ikke bra, sier landslagssjefen. Han skal snakke med Mjelde senere i dag når MR-undersøkelsen er gjennomført. Det skjer trolig på Chelseas anlegg.

Er det en leddbåndskade eller korsbåndskade må Norge klare seg uten sin kaptein i høstens VM-kvalifiseringskamper som begynner i september.

Landslagskollega Emilie Haavi fikk en korsbåndskade i starten på Frankrike-VM i juni 2019. Hun brukte over ni måneder på å komme seg tilbake på banen, men hadde en svært god sesong for LSK Kvinner i fjor og gjorde også comeback på landslaget.

I januar forlenget Maren Mjelde sin kontrakt med Chelsea ut 2022. Klubben har også opsjon på ytterligere ett år.