Cristiano Ronaldo er ferdig i Manchester United

Manchester United bekrefter at portugiseren er ferdig i klubben umiddelbart.

I en kort pressemelding fra Manchester United går det frem at det er en felles enighet mellom Ronaldo og klubben. Manchester United skriver at de takker ham for 145 mål på 346 kamper i klubben.

Det betyr at Ronaldo er fri til å finne seg en ny klubb etter VM er over.

– Jeg elsker Manchester United og jeg elsker fansen.Det vil aldri endre seg. Men det føles som rett tidspunkt til å søke nye utfordringer. Jeg ønsker laget all mulig suksess resten av sesongen og i fremtiden, sier Ronaldo i en uttalelse ifølge Henry Winter The Times og overgangsguru Fabrizio Romano på Twitter.

Beskjeden kommer en drøy uke etter at Ronaldo kom med tøff kritikk av Manchester United på en rekke områder i et intervju med TV-profilen Piers Morgan.

Han sa blant annet at han ikke hadde respekt for manager Erik ten Hag. Klubben meldte raskt at de ville komme med tiltak mot Ronaldo.

– Det verste er at det er en lettelse. En lettelse fordi man avslutter dette sirkuset her, sier Eivind B. Holth, journalist i united.no til VG.

– For det første er det helt riktig. Det var det som måtte skje. Så er det bra at det skjer nå og at man ikke venter til siste dag i overgangsvinduet i januar før noe skjer. Nå får manager Erik ten Hag ro til å bygge videre uten støyen fra Ronaldo, sier han.

Han beskriver de siste fire-fem månedene av Ronaldos United-karriere slik:

– Det har vært trist. Mest trist fordi Ronaldo på en måte har blitt felt av seg selv. Den «driven», sulten og de ambisjonene han har, der han alltid skal være best, slå rekorder og som også har gjort ham så god, men han har ikke klart å se sine egne begrensninger.

– Derfor har han blitt felt av seg selv. Han er 37 år, han stiller opp i et intervju der han forteller ting få United-supportere og andre i fotballverden kjenner seg igjen i, sier Holth.

I etterkant har Ronaldo fått kritikk fra flere hold for sin oppførsel. I samme intervju sa Ronaldo at det kanskje var på tide med å finne en ny klubb. 37-åringen kom tilbake til sitt andre opphold i United sommeren 2021, etter å ha spilt i Real Madrid og Juventus i mellomtiden.

Ronaldo er for tiden i Qatar med det portugisiske landslaget og møter Ghana til deres første kamp i VM-gruppespillet torsdag. Intervjuet med Morgan har skapt mange overskrifter verden over, men Portugal-kapteinen er ikke redd for at det vil påvirke landet under VM.

– Jeg har ingen tvil om at denne nylige episoden, det intervjuet og andre episoder med andre spillere kan skje noen ganger. Det kan av og til ryste spilleren, men det vil ikke ryste laget, sa Ronaldo.