Så mye tjente Brann-spillerne i fjor

Samuel Sahin Radlinger på inntektstoppen i 2018.

LØNNSTOPPEN: Samuel Sahin Radlinger tjente 2.7 millioner kroner i fjor. Keeperen var på lån i Brann sesongen 2018.

Tirsdag ble skattelistene, som viser skattbar inntekt og formue for 2018, offentliggjort. De viser at Samuel Sahin Radlinger er den av spillerne i fjorårets Brann-lag med den høyeste inntekten. Keeperen, som var på lån i Brann fra tyske Hannover, tjente 2.7 millioner kroner i 2018.

Vito Wormgoor er nummer to på listen over spillere med høyest inntekt i fjor. Han står oppført med en skattbar inntekt på drøyt 2.6 millioner kroner i 2018. Det er en nedgang på om lag en halv million kroner fra året før.

Den av spillerne i dagens Brann-stall med det suverent mest innbringende fjoråret, er Veton Berisha. Han tilbrakte 2018 i østerrikske Rapid Wien, hvor han tjente om lag 4.5 millioner kroner.

Les også

Brann-treneren om at mange supportere vil ha ham sparket: – Håper folk ikke er helt historieløse

De totale lønnskostnadene i klubben økte i 2018, sammenliknet med året før. Daglig leder Vibeke Johannesen forklarer hvorfor:

– Vi hadde lagt bak oss en god sportslig sesong, med en høyere tabellplassering. Deler av det vi utbetaler i lønn er prestasjonsbasert.

Johannesen ønsker ikke å kommentere enkeltpersoners lønninger i Brann.

Inntektsøkning for treneren

Trener Lars Arne Nilsen skrev under en ny kontrakt sommeren 2018. Han står oppført med nesten to millioner kroner i skattbar inntekt i fjor. De andre i administrasjonen i Brann tjener langt mindre.

ØKNING: Lars Arne Nilsen hadde rundt 300.000 kroner høyere inntekt i 2018 enn året før.

Tallene viser inntekten for 2018. Det betyr at nye spillere står oppført med inntekten de hadde i sin tidligere klubb.