Hegerberg og Lyon vant cupfinalen

Ada Hegerberg og hennes Lyon er tilbake på den franske cuptronen. Lille ble slått 3-1 i onsdagens cupfinale, og dermed er dobbelttriumfen i boks.

Ada Hegerberg og Lyon kunne juble for en ny tittel onsdag da Lille ble slått i den franske cupfinalen.

Lyon – Lille 3-1 (0-0)

Hegerberg scoret ikke selv, men hun skaffet et frispark og et straffespark som begge ble omsatt i mål.

Lyon ble sist helg seriemester for 13. år på rad, og 18. mai skal klubben prøve å vinne mesterligaen for fjerde gang på rad. Da spilles finalen mot Barcelona i Budapest.

Les også

Hegerberg hadde full tenning: – Alle er ute etter å ta oss

Les også

Hegerberg og Lyon tok første stikk i den «norske» Champions League-duellen

I fjor ble ambisjonen om trippeltriumf veltet av erkerival Paris Saint-Germain, som slo Lyon i cupfinalen. Lyon fikk sin revansj da PSG ble slått i kvartfinalen i februar, men først onsdag kveld var pokalen i hus. Lyon er fransk cupmester for åttende gang.

Lille, som endte nest sist i serien, bød på overraskende god motstand i finalen. Et Lyon-lag med Hegerberg på topp presset på, men kom ikke nærmere i første omgang enn Dzsenifer Marozsans stolpetreff.

Storfavoritten rettet på det i begynnelsen av 2. omgang. I det 51. minutt ble Hegerberg felt rett utenfor 16-meteren, og Amandine Henry satte på vakkert vis frisparket i mål. Ett minutt etter 1-0-målet doblet Shanice van de Sanden ledelsen på innlegg fra Eugénie Le Sommer, og alt så ut til å være avgjort.

Lille ville ikke gi seg uten videre, og Ouleye Sarr skapte ny spenning med sitt reduseringsmål i det 69. minutt.

Ett mål var alt som skilte lagene da kampen gikk inn i de ti siste minuttene, men så ble Hegerberg felt, og lagkaptein Wendie Renard satte inn 3-1 på straffespark i det 83. minutt.

Hegerberg spilte hele kampen.