Solbakken tilbake i FCK

— Jeg hadde ikke sagt ja for et halvt år siden.

TILBAKE: Ståle Solbakken er tilbake som FCK-trener. Her fra pressekonferansen onsdag.

Ståle Solbakken har signert en treårskontrakt med klubben han trente fra 2005 til 2011. — På en måte var det lett å si ja, på en annen måte var det vanskelig. Mange faktorer har spilt inn. Jeg ville ikke sagt ja for et halvt år siden, men nå er tiden inne. Jeg trenger å være på feltet. Det sier min kone i hvert fall, sier Solbakken ifølge Bold.dk.

- Forstår meg

FCK ligger nest sist i den danske superligaen, med to poeng på fem kamper. Bak dem ligger lokalrival Brøndby.

FCK skal spille i Champions League til høsten.

— Her forstår folk måten jeg jobber på, de kjenner mekanismene. Det har hatt mye å si for min beslutning. Jeg gleder meg og hadde aldri takket ja om jeg ikke var 120 prosent motivert. Jeg kan ikke vente med å komme i gang.

Solbakken innrømmer at han ikke har sett mange FCK-kamper i det siste.

— Alle har sett FCK mer enn meg, så jeg må både lære spillerne og Superligaen å kjenne igjen. Det skal jobbes på kort og lang sikt.

Kjenner klubben

— Ståle Solbakkens kvaliteter som trener er udiskutable. Samtidig kjenner han denne klubben helt inn til beinet og er en del av dens historie. Derfor vurderer vi at han er den rette mann for oss, både på kort og lang sikt, sier Anders Hørsholt, administrerende direktør i Parken Sport og Entertainment, selskapet bak FCK.

Etter at Solbakken forlot FCK har han vært i mislykkete treneropphold i tyske Köln og engelske Wolverhampton.

Ståle Solbakken blir presentert som ny trener på hjemmebanen Parken onsdag kveld.